Tirsdag 22. mars er det verdens vanndag. Det er FN som har fokus på dette fot å rette fokus på mangelen på rent drikkevann. Hva har dette med matspalten å gjøre? Av og til er det greit å «stoppe» opp litt og tenke på hvor heldige vi er som har så rent vann som gir grunnlag for at vi kan boltre oss med noen av verdens beste råvarer, som igjen gir oss et godt grunnlag for å kunne lage trygg mat.
Råvarer som er helt avhengige av rent vann, er fisk og skalldyr
Du trenger
1 kg råreker
200 g røkelaks
4 stk. sjalottløk
2 fedd hvitløk
100 g persillerot
150 g fennikel
1 stk. rød chili
2 ss smør
2 stilker frisk timian
3 dl eplejuice, syrlig
3 dl fløte
2 ss maisenna
4 ss frisk persille, hakket
Slik gjør du det
Finhakk sjalottløk, hvitløk, persillerot, fennikel, og chili.
Smelt smøret i en stor kjele og fres de hakkede grønnsakene i 3–4 minutt til de er myke og blanke. Tilsett timian og råreker, og hell i eplejuice.
Trekk rekene i 3–4 minutt, og ta dem ut.
Sett kjelen tilbake på varmen og tilsett fløte. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og rør det inn i suppa. Kok opp på nytt. Smak til med salt og pepper.
Tilsett røkelaks og la det trekke 2–3 minutt før du tilsetter rekene.
Fordel reker og røkelaks i dype tallerkener og hell over kokende suppe. Dryss over hakket persille.