Orkanger

I dag melder yr.no om skyet og svak vind hele dagen. Likevel ser jeg ut og ser blå himmel hist og her, og vinden minner mer om lett bris, men det får så være. 14 grader i ettermiddag, 11 i kveld.

Lørdag meldes det om regn, 9 grader og flau vind natt og morgen, skyet og svak på formiddagen, lettskyet, 11 og flau på ettermiddagen, og skyet og svak på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet hele dagen. 7 grader og vindstille natt og morgen, 5 og flau vind på formiddagen, og 9 ettermiddag og kveld.

Mandag meldes det om flau vind hele dagen. Skyet og 5 grader natt og morgen, lettskyet og 3 på formiddagen, 10 på ettermiddagen, og 8 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 grader kaldere og svak til flau vind i dag, 1 til 2 grader kaldere lørdag, 1 grad kaldere søndag, og 1 grad kaldere og svak til flau vind mandag.

I Rindal meldes det om skyet til regn, 2 grader kaldere og flau vind i dag, 3 til 1 grader kaldere og vindstille til flau vind lørdag, lettskyet til skyet og 2 til 1 grader kaldere søndag, og lettskyet og 1 grad kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om skyet til regn, 4 til 2 grader kaldere og lett bris til svak vind i dag, 3 til 5 grader kaldere lørdag, 1 til 2 grader kaldere og lett bris til flau vind søndag, og lettskyet og 3 til 1 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om 4 til 1 grader kaldere og svak til flau vind i dag, 1 grad kaldere og flau vind lørdag, skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 1 kaldere og svak til flau vind søndag, og lettskyet til skyet, 1 til 2 grader varmere og flau til svak vind mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad kaldere til 1 varmere og flau vind til vindstille i dag, 1 grad varmere lørdag, skyet til lettskyet og 1 grad varmere søndag, og lettskyet og 1 til 3 grader varmere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 til 1 grader kaldere og svak til flau vind i dag, 1 grad kaldere og flau vind lørdag, skyet til lettskyet, 1 grad kaldere til 1 varmere og flau vind søndag, og lettskyet, 1 grad varmere og flau til svak vind mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og svak til flau vind i dag, 1 grad kaldere til 1 varmere og flau vind til vindstille lørdag, 1 grad varmere og flau vind søndag, og lettskyet, 1 grad varmere og svak til flau vind mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om amerikansk indie pop. Nærmere bestemt duoen MS MR fra Brooklyn, som jeg oppdaget i går kveld, da jeg lette etter ny musikk å høre på. Det sto mellom dem og Team Me fra Elverum, men jeg kom frem til at jeg likte MS MR bedre. MS MR består av vokalist Lizzy Plapinger og produsent Max Hershenow, og de møttes på Vassar College. Dagens sanger er fra debutplata «Secondhand Rapture» fra 2013.

«Hurricane» var den første singelen de laget, og i musikkvideoen er de begge malt blå. Det tok tre timer å male Lizzys kropp, og en og en halv time for Max’ ansikt og hender, men det tok enda lenger tid å fjerne malingen etterpå. Sangen handler om forhold, og uansett hvor godt hun har det i forholdet med kjæresten, forventer hun at noe skjer som saboterer hele greia. Det hele føles turbulent som en orkan.

«Bones» handler om en spesifikk natt i livet til Lizzy. Hun var 18, skulle gå ut fra high school og flytte til USA og begynne på college, og hadde angst og følte seg jævlig (noe som er fullt forståelig). Hun følte seg overveldet av alle bitene i puslespillet som skulle på plass for å gjøre ferdig neste steg i prosessen, i tillegg til at hun leste til eksamen. Hun rømte fra det hele for den kvelden, og stakk til Royal Albert Hall med en venn, hvor de røykte seg høye og klatret på statuene, vandret gjennom kirkegårder, brøyt seg inn i en kirke, og hadde en generell bisarr natt. Det var så mye som foregikk i livene deres, og det var den eneste tiden de følte seg fri for alt.

«Fantasy» er en flott sang, som tar for seg hvordan forventningene våre til kjærlighet, kan rote til sinnene våre, og hvordan tidligere feilskjær kan gjøre at vi ikke ser de flotte mulighetene fremtiden bringer, og hva vi har nå. Og så er det viktig å skille det å eksistere fra det å leve. Det er to vidt forskjellige ting, i grunn. Noe som også fremkommer i sangen.

«Think of You» handler også om forhold, og denne gangen om et tidligere forhold, hvor noen behandlet henne (Lizzy) dårlig. Og gjennom hele forholdet, forsto hun ikke hvor jævlig hun egentlig hadde det, og hvor forferdelig situasjonen var, men nå når hun ser tilbake på det hele, ser hun det klart og tydelig. Vedkommende som hun var sammen med var utro, og først nå innser hun det.

«Twenty Seven» kan tolkes til å handle om den beryktede «27-klubben», hvor store musikere har dødd / tatt livet sitt i en alder av 27 år. Når Lizzy synger «Don't need the promise of heaven / Just faith I'll pass twenty seven», prøver hun å fortelle oss at hun vil bli stor, men ikke ved å dø ung. Hun vil bli stor, men ikke hvis det betyr at hun kommer til å dø i en alder av 27. Når hun passerer 27 år uten å ha dødd, vil hun ha tatt livet av myten, og kan uroe seg for andre ting.

«BTSK» kan også tolkes til å handle om forhold. Sangerinnen og elskeren hennes. Hun var for sjenert, eller generelt uinteressert i et forhold, frem til hun møtte denne personen, som igjen hadde problemer med å stole på folk, siden vedkommende hadde blitt såret så mange ganger. Lizzy var tålmodig og ventet på at personen skulle bli klar til å stole på henne. Det tok lang tid, men det var verdt det. Som om prøvelsene og smerten bandt dem sammen og gjorde forholdet deres sterkere, og nå er de uatskillelige.

Spillelister

Wimp

Spotify

Les også

Jabb-Sjur