Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 7 grader og flau vind i formiddag og ettermiddag, og 9 grader og svak vind i kveld.

Tirsdag meldes det om flau vind hele dagen. Lettskyet og 5 grader natt og morgen, skyet og 3 på formiddagen, 5 på ettermiddagen, og regn og 8 på kvelden.

Onsdag meldes det om regn og flau vind hele dagen. 7 grader natt og morgen, 6 på formiddagen og ettermiddagen, og 8 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og flau vind i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere tirsdag, og 1 grad kaldere til 2 varmere onsdag.

I Rindal meldes det om lettskyet til skyet, 2 grader varmere til 1 kaldere og flau vind til vindstille i dag, 1 grad kaldere til 3 varmere tirsdag, og 1 grad kaldere til 3 varmere og vindstille til svak vind onsdag.

I Rennebu meldes det om lettskyet til skyet og 1 til 4 grader kaldere i dag, skyet til regn, 3 grader kaldere til 2 varmere og flau til svak vind tirsdag, og 3 grader kaldere til 3 varmere onsdag.

I Lensvik meldes det om 2 grader varmere og svak vind i dag, 1 grad varmere tirsdag, og 1 grad kaldere og flau til svak vind onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 grader varmere og flau vind i dag, 4 til 2 grader varmere og vindstille til flau vind tirsdag, og 1 til 4 grader varmere og flau til svak vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og svak vind i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere tirsdag, og 1 grad varmere onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere i dag, tirsdag og onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om herlig elektronika, direkte fra Irland. Det er selvfølgelig snakk om mannen som fikk en av sine herligste videoer bannlyst fra MTV og mange andre kanaler som viser musikkvideoer, Richard David James, bedre kjent som Aphex Twin, som i disse dager er ute med sitt sjette studioalbum, «Syro». I dag tar jeg ikke for meg noen låter fra det albumet, selv om det absolutt er hørbart til tusen, men noen gamle låter som jeg liker svært godt.

«Girl/Boy Song» er fra hans fjerde studioalbum, «Richard D. James Album», fra 1996. En ganske fin sang som forteller om en jente og en gutt, og kan gi deg de samme følelsene som når du møter noen du liker første gang. Som at livet er herlig, og vedkommende er pen, og du er helt betatt og bortevekk.

«Come to Daddy» er fra EP-en med samme navn fra 1997. Sangens tekst er enkel «I want your soul / I will eat your soul» og «Come to daddy» repetert. Dette er en av få sanger hvor James synger selv, og startet opprinnelig som en death metal-jingle han gjorde i fylla, som så ble markedsført og fikk en musikkvideo, og hele greia ble stort. Han mente selv at det langt fra var riktig, men det får så være. Det er en historie bak teksten også, nemlig at en kvinnelig fan som var rimelig besatt av ham, fortalte ham at hun ville ha sjelen hans, og han laget en sang ut av det. Sangens video har av flere blitt oppfattet som svært forstyrrende og skremmende med demoner og ånder og what not, men jeg forstår meg ikke på folk flest, og synes den er ganske grei. På slutten av sangen har han samplet en av sine første sanger, «Isoprophlex».

«Windowlicker» er fra EP-en med samme navn fra 1999. Sangen inneholder et spektrogram som viser en spiral, og har en ganske lang musikkvideo (som nevnt over, ble bannlyst fra MTV da den først kom) som mange ser på som forstyrrende. Det får være så, den er rett og slett herlig, i mine øyne. Sangen består av stemmen hans, som er modulert på en datamaskin og mikset med hans kjennetegnende breakbeat snare-trommer, trommesamplinger og korlignende sang, som har resultert i en myk, men uberegnelig sang, hvor det siste minuttet bare eskalerer inn i en ekstremt forvrengt mur av bass. «Windowlicker», eller «Licking the windows» kommer fra det franske idiomet for «vindusshopping», og videoen starter med to personer som kjører rundt i en bil og myser på damer som de prøver å sjekke opp (uten at det nødvendigvis går helt bra).

«(A Complex Mathematical Equation)» er også på «Windowlicker»-EP-en. Sangen er også kjent som «Formula» og bare «Equation», og under sitt fulle navn, «ΔMi−1 = −αΣn=1NDi[n][Σj∈C[i]Fji[n − 1] +Fexti[n−1]]», et logaritmisk spektrogram, som viser et portrett av et ansikt mot slutten av sangen om man fyrer den opp i et program som kan vise spektrogram. Ansiktet er antatt å være av Richard D. James selv, med sitt kjennetegn-glis.

«Nannou» er dagens siste sang, og også denne er fra «Windowlicker». Sangen er tilegnet hans daværende kjæreste, og består av samplinger fra opptrekkbare spilledåser. En ganske fin sang, i grunn.

Spillelister

Wimp

Spotify