Hverdagen er tilbake for de fleste med rutiner, skole, og aktiviteter som gir press på tid for å forberede og lage middag. Samtidig er det fint å bevare litt av feriefølelsen gjennom et godt måltid, og kanskje gi inspirasjon til nye hverdagsretter. De fleste har vel også merket at marvarene har blitt dyrere, og kan og bør se etter rimeligere stykningsdeler å bruke
For fire personer
Agurksalat
2 stk. agurk, i staver
1 stk. rødløk, i ringer
2 stk. vårløk, i fine skiver
1 hvitløksfedd, finhakket
1 dl god olivenolje
2 ss eplesidereddik, eller tilsvarende mengde med ripsbær om du har det i haven
1 ss fersk oregano, finhakket
Bland sammen.
Kyllinglår
8 stk. kyllinglår
2 ss honning
2 ss smør, smeltet
2 ts salt
Pepper, nykvernet
Ferske rødbeter eller andre beter, i små terninger
Legg kyllinglårene i en ildfast form og gni dem inn med salt, pepper, og flytende honning.
La dette marinere noen timer, gjerne natten over i kjøleskapet.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Legg betene i den ildfaste formen sammen med kyllingen, sett kyllingen midt i ovnen, stek i ca. 30 minutt til kjernetemperaturen er på 68 ºC. Ta formen ut og la kylling og beter hvile ca. 10 minutt før servering.
Betene vil trekke kjøttsaft og smak fra kyllingen og smaker fortreffelig som tilbehør sammen med agurksalaten.
Sprø grønnkål
Grønnkål
Olivenolje
Salt
Legg blader av vasket grønnkål i en ildfast form med bakepapir.
Drypp litt olivenolje og salt over.
Stek i ovn på 220 ºC i ca. 10–15 minutt til den blir sprø.