Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet, 3 grader og flau vind i formiddag, skyet og 6 i ettermiddag, og klarvær, 4 og svak i kveld.

Tirsdag meldes det om lettskyet, 1 grad og flau vind natt og morgen, skyet og 3 kalde på formiddagen, og 4 varme ettermiddag og kveld.

Onsdag meldes det om skyet, 2 grader og svak vind natt og morgen, 1 kald en på formiddagen, lettskyet og 4 varme på ettermiddagen, og sne på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om sne til klarvær, 2 til 4 grader kaldere og vindstille til svak vind i dag, 3 til 2 kaldere og svak til flau tirsdag, og 4 til 2 kaldere og flau til lett onsdag.

I Rindal meldes det om sne til klarvær og 3 til 5 grader kaldere i dag, 6 til 2 kaldere tirsdag, og 4 til 6 kaldere og stille til lett onsdag.

I Rennebu meldes det om sne til klarvær, 2 til 5 grader kaldere og laber bris til flau vind i dag, lettskyet til sne, 7 til 2 kaldere og flau til lett tirsdag, og skyet til lettskyet, 4 til 7 kaldere og flau onsdag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og flau vind til lett bris i dag, 1 varmere til 3 kaldere og svak til flau vind tirsdag, og lettskyet til sludd, 2 kaldere til 1 varmere og svak til lett onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om regn til klarvær, 1 til 2 grader varmere og svak til lett bris i dag, 1 varmere til 2 kaldere og svak til flau tirsdag, og lettskyet til sludd, 1 til 3 kaldere og svak til lett onsdag.

På Krokstadøra meldes det om regn til klarvær og 1 grad varmere til 2 kaldere i dag, 2 kaldere til 1 varmere og svak til flau tirsdag, og 2 til 1 kaldere og svak til lett onsdag.

Og i Børsa meldes det om regn til klarvær og 2 til 1 grader varmere i dag, 2 kaldere tirsdag, og skyet til lettskyet, 1 varmere og svak til flau onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en herremann som er kjent både som rapper, reggae-artist og skuespiller, og som har en hang til inntagelse av deler av planten cannabis sativa. Hans navn er Calvin Cordozar Broadus, Jr., men han er nok bedre kjent som Snoop Doggy Dogg.

«Gin & Juice (feat. Dat Nigga Daz and David Ruffin, Jr.)» er å finne på debutalbumet, «Doggystyle», fra 1993, et album som fortsetter lydbildet han hjalp til med å skape på Dr. Dres «The Chronic» fra 1992 (og som jeg i sin tid kjøpte på kassett). Sangen interpolerer Slaves «Watching You», samt sampler basslinja fra George McCraes «I Get Lifted». Teksten tar for seg en fest med sex, alkohol og marijuana som holder på til de tidlige morgentimene, og det er her vi finner det kjente refrenget; «Rollin’ down the street smokin indo / Sippin’ on gin and juice / Laid back (With my mind on my money and my money my mind)». I musikkvideoen ser vi blant andre Dr. Dre, Warren G, Nate Dog, en seks år gammel Lil’ Bow Wow, samt komiker Eddie Griffin – sistnevnte kommer ut av en boble fylt med røyk.

«Lodi Dodi (feat. Nanci Fletcher)» er også fra «Doggystyle», og er et cover av «La Di Da Di» fra 1985, av Doug E. Fresh og Slick Rick. Fresh beatboxa, og Rick, da kjent som MC Ricky D, rappet. Sangen tar for seg Snoops morgenrutiner og hvordan han steller seg og gjør seg fin og klar for dagen og verden, samt hvordan han blir antastet av to generasjoner med kvinner. En herlig sang originalt, og med Snoops touch blir den bare bedre.

«Who Am I? (What’s My Name)? (feat. Jewell, Dr. Dre and Tony Green)» er tredje sang jeg tar for meg fra debutplata, og er den sangen som fikk meg til å høre på «the D O double G», mye takket være den fete musikkvideoen, hvor han og gjengen morfer fra mennesker til hunder, og springer rundt og har det gøy, ødelegger pikniker, gambler, drikker, fester (en parodi på bildene kalt «Dogs Playing Poker»). Gode saker. Sangen interpolerer basslinja fra Funkadelics «(Not Just) Knee Deep», samt George Clintons «Atomic Dog» på refrenget. For å gjøre det enda mer funky, er også Parliaments «Give Up the Funk (Tear the Roof off the Sucker)» interpolert. Introen sampler The Counts’ «Pack of Lies». Vi kan også høre et vokalsample («the bomb»)fra Parliaments «P. Funk (Wants to Get Funked Up)» gjennom sangen. Dette er g-funk på sitt beste.

«For All My Niggaz and Bitches (feat. Tha Dogg Pound and The Lady of Rage)» er siste sang jeg tar for meg fra «Doggystyle». I sangen chiller han, og lar The Lady of Rage, Daz Dillinger og Kurupt styre showet. Sangen har en herlig beat, og jeg digger refrenget og synger gladelig med mens jeg veiver hendene i været; «So all my bitches and my niggaz and my niggaz and my bitches / Wave your motherfuckin hands in the air / And if you don't give a shit / Like we don't give a shit / Wave your motherfuckin fingers in the air»

«Snoop World (feat. Master P)» er fra tredjealbumet, «Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told», fra 1998. Et album hvor han skifta navn til Snoop Dogg. Sangen har en fin og lekker beat, og sampler Bootsy Collins funky «What’s a Telephone Bill» fra 1977 (eller er det 2Pacs «Str8 Ballin’» fra «Thug Life: Volume 1» fra 1994 som samples, som igjen sampler overnevnte sang?), og man merker at Master P er med, takket være hans lett gjenkjennelige «Ugh». Sangen kan sies å fortelle om Snoops verden, hvor marijuanaen og kvinnene er gratis.

«Woof! (feat. Mystikal and Fiend)» er også fra «Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told». Man merker at Mystikal er med, for som med Master P, er også hans stil lett gjenkjennelig, skjønt, det kan vi sies om Snoop også, med hans sakte, lett late måte å snakke og rappe på med forlengede vokallyder. Sangen sampler George Clintons «Atomic Dog».

«Still a G Thang» er også fra tredjealbumet, og kan sies å være en oppfølger til Dr. Dre og Snoop Doggy Doggs «Nuthin’ But A ‘G’ Thang» fra Dres «The Chronic». Sangen inneholder flere referanser til overnevnte sang, samt en shoutout til Dre på slutten av sangen. Sangen sampler vokal fra Grandmaster Flash and The Furious Five feat. Grandmaster Melle Mel and Duke Bootees «The Message». «DPG» som man kan høre gjennom sangen, er med stor sannsynlighet The Dogg Pound, som også kalte seg Dogg Pound Gangstaz.

«Bitch Please (feat. Xzibit & Nate Dogg)» er en sang fra fjerdealbumet, «No Limit Top Dogg», fra 1999. Sangen fikk en oppfølger med Eminems «Bitch Please II» fra hans tredje album, «The Marshall Mathers LP» fra 2000, hvor de opprinnelige artistene er med, i tillegg til Dr. Dre. Sangen sampler Sades «Smooth Operator», Slick Ricks «Treat Her Like a Prostitute» og Parliaments «Aqua Boogie (A Psychoalphadiscobetabioaquadoloop)». Sangen er typisk gangsta rap, hvor de er generelt nedsettende ovenfor kvinner, men av og til må man bare gi faen og høre på god musikk.

«Gangsta Ride (feat. Silkk the Shocker)» er også fra «No Limit Top Dogg», og er også ganske typisk gangsta rap, om det å cruise rundt i fete biler, Hummer på vinterstid, «six-fo» (1964 Chevrolet Impala) om sommeren. Bare chill og digg over hele linja.

«Ghetto Symphony (feat. Mia X, Fiend, C-Murder, Silkk the Shocker, Mystikal & Goldie Loc)» er dagens siste sang, og også denne er fra fjerdealbumet. Sangen sampler «The Symphony» av Marley Marl and Big Daddy Kane feat. Masta Ace, Craig G and Kool G Rap fra 1988, og som med «For All My Niggaz and Bitches», lar han igjen venner, slekt og andre som har signert med plateselskapet få slippe til, mens han holder seg mer i bakgrunnen. Sangen er ganske chill, og beaten er behagelig.

Spillelister

Wimp

Spotify