— Vi kommer til å starte billettsalget før vi har sluppet noen band. Jeg vet ikke hvordan det går, det har vel aldri skjedd før, sa styreleder Bjørn Steinar Kirkholt.

Storåsfestivalen anno 2011 var en unntakstilstand. Mens andre festivaler hadde jobbet med bookingen siden høsten før, ble ikke avgjørelsen om det faktisk ville bli en festival å arrangere på Storås tatt før i februar samme år.

Ville selge på magien

Mens Pstereo lokket med The Roots og Håkan Hellström, og Hovefestivalen hadde sluppet navn som John Olav Nilsen & Gjengen og Robyn, måtte Storåsfestivalen selge billetter på tidligere bragder.

— Nå selger vi billetter på stemning, opplevelse, og Storåsmagien. Vi hare hvert år bevist at det blir en bra festival, og det skal det bli i år også. De som nå kjøper billett, er de som er skikkelig fans av Storås, og som stoler såpass på arrangementet at de vet de får valuta for pengene uansett, sa Kirkholt.

— Litt ubevisst utfordrer vi publikum på en ny måte. Men det er risikosport, det blir spennende å se hva slags respons vi får.

Blankt ut mars

For de som søkte informasjon om festivalen da artikkelen sto på trykk, var det lite å hente. Nettsiden var nede, billettene var fortsatt ikke lagt ut for salg, og plakaten ville forbli blank i alle fall en måned til.

— Det haster som bare det, men vi har også litt is i magen. Det er ingen tvil om at det blir festival, men å få de store navnene er en omfattende prosess som tar tid. Bookinga går framover, og vi begynner å se konturene av et oppsett, men vi ønsker ikke å gå ut med noe før vi har fått spikret de største, sa Kirkholt.