Denne retten er perfekt til middag i en travel hverdag, og du kan selv tilpasse den etter hva du har av tilgjengelige råvarer, og hva du ønsker. Retten krever at du har en food processor eller blender, da poteten og øvrige ingredienser skal mikses sammen til en fast og fin potetmasse. I oppskriften har jeg brukt chorizo, men du kan fint bruke vanlig pølse, bacon, eller kanskje spinat.

Du trenger

Ca. 700 g mandelpotet, skrelt og delt i små terninger

3 egg

1 løk, finhakket

1 hvitløkfedd, finhakket

1 ss frisk timian, finhakket

1 ts salt

Pepper, nykvernet

4 ss olivenolje

Saft av ½ sitron

1 ss smør

100 g chorizo, delt i terninger

Frisk salat og pisket seterrømme

Slik gjør du det

  • Stek chorizoen på svak varme i en middels stor panne. Det er viktig at det kun er svak varme, da denne skal bli sprø, og da må fettet smelte ut av pølsa uten at den blir for stekt. Mens pølsa steker lager du potetmassen.

  • Ha potet, egg, olivenolje, løk, hvitløk, og sitronsaft i en food processor/hurtigmikser. Kjør sammen til en glatt masse. Smak til med salt, pepper, og timian.

  • Tilsett litt smør sammen med pølsa, og tilsett potetmassen.

  • Klapp sammen potetmassen slik at den blir jevn i panna. Stek i 5–7 minutt på svak varme.

  • Snu kaka forsiktig (den bør snues hel, snu den gjerne over på et lokk eller en tallerken) og stek i 5–7 minutt på den andre siden.

  • Server potetkaken toppet med frisk salat og pisket seterrømme.