Dagens suppe egner seg like godt til søndagsmiddag, som venner på besøk, eller rett og slett ha den på en termos og ta den med på tur.
Skal man lage en god buljongsuppe, er det viktig å bruke ingredienser som avgir mye smak. Jeg har valgt å bruke saltet og røkt svineknoke, men man kan også bruke hele kjøttstykker av storfe, vilt, eller sau om man ønsker det. Når man skal lage en god og klar buljong, er det viktig å la kjøttet trekke, ikke koke, og skumme av underveis i kokeprosessen.
For fire personer
Krafta
1 svineknoke, røkt og saltet
1 gulrot, delt i grove biter
1 løk, delt i grove biter
1 stk. sitrongress (kan sløyfes)
Kaldt vann
Ha knoke, gulrot, og løk i en kjele.
Hell over kaldt vann, slik at det står over knoken. Gi et oppkok, og skum av krafta. Dette gjør at krafta blir klarere og mer delikat.
Suppa
Kok opp krafta.
Tilsett ingrediensene under:
½ chili, kuttet i ringer
2 selleristenger, kuttet i skiver
4 vårløk, kuttet i skiver
200 g chorizopølse, delt i terninger
1 boks hermetiske kikerter (husk å skylle ertene før de tilsettes i krafta)
Kjøtt fra svineknoken
1 ss fersk timian, finhakket
La dette trekke i 10 minutt.
Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød.