I dag kan jeg, Vær-Sjur, melde om at Vær-Sjur er tilbake igjen, i alle fall for i dag, og jeg kan også melde om en litt annerledes Vær-Sjur. Vær får dere, selvfølgelig, men musikk-delen fortoner seg som en blanding av et reisebrev og en konsertanmeldelse. Ikke noe varig endring, akkurat, men det er greit å friske litt opp i den gamle tralten i ny og ne.

Orkanger

I dag melder yr.no om 12 grader og flau vind hele dagen. Regn formiddag og ettermiddag, og skyet i kveld.

Tirsdag meldes det om skyet, 10 grader, og flau vind natt og morgen, lettskyet på formiddagen, skyet og 12 grader på ettermiddagen, og regn, 13 grader og lett bris på kvelden.

Onsdag meldes det om skyet, 12 grader, og svak vind natt og morgen, 8 og flau vind på formiddagen, regn og 11 på ettermiddagen, og 8 grader og laber bris på kvelden.

Løkken Verk , Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra, og Børsa

På Løkken meldes det om samme vær i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere, og flau vind til laber bris tirsdag, og 2 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris fredag.

I Rindal meldes det om regn hele dagen og 1 grad varmere i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind tirsdag, og 1 grad varmere til 1 kaldere onsdag.

I Rennebu meldes det om skyet til lettskyet, 3 grader varmere til 1 kaldere og lett bris til svak vind i dag, skyet til lettskyet, 1 grad kaldere, og flau vind til laber bris tirsdag, og regn til lettskyet, 1 grad kaldere, og svak vind til laber bris onsdag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 varmere og svak til flau vind tirsdag, og 2 til 1 grader varmere onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 til 2 grader varmere og flau vind til vindstille i dag, 3 til 1 grader varmere og vindstille til lett bris tirsdag, og 1 varmere onsdag.

På Krokstadøra meldes det om regn, 1 grad varmere og flau vind til vindstille i dag, og 1 grad varmere tirsdag og onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 1 til 2 grader varmere og flau vind til laber bris tirsdag, og regn til opphold og 1 til 2 grader varmere onsdag.

Musikk

Jeg er stor fan av Klovner i Kamp, det vet de fleste som kjenner meg, og mange av dere som har fulgt denne spalten opp gjennom årene. Jeg har vært på flere konserter, og har kjøpt alt de har gitt ut, og jeg elsker det.

Den minste søsteren min (herfra referert til som minstesøss) er også ganske glad i dem, sannsynligvis grunnet stor påvirkning fra storebroren sin, men i motsetning til meg, har hun aldri sett dem live, så da de annonserte at de skulle ha konsert på Sentrum Scene 23. september i år, var hun ikke tung å be, og fiksa oss billetter (som ble utsolgt faderlig fort), hotell like ved, og fly.

I tillegg la gutta ut en konkurranse på Instagram og Facebook, hvor man kunne vinne en drømme-weekend med gjengen. Minstesøss var fast bestemt på å vinne den, for da fikk hu middag, konsertbilletter, betalt hotellopphold, og backstage-pass. Vi satte i gang med å mekke en video, som hun sendte inn. I tillegg skrev jeg ned min historie med klovnene, men jeg gjorde aldri noe med det, for teksten var alt for lang for Instagram.

Tida gikk, og vi var klare for Oslo-tur, da vi plutselig og veldig overraskende fikk beskjed for en knapp uke siden. Oda hadde vunnet konkurransen. Vips var det ikke bare vi to som skulle i vei, men hu hadde billetter til to til! Hu valgte å ta med typen sin, og pappa. Pappa var noe skeptisk, men det viste seg kjapt at han ble med. Han hadde nemlig sin egen agenda for å komme backstage. Siden Dr. S er doktor på ordentlig, tenkte fattern at han skulle føre tilsyn med ham, siden fatter er fylkeslege. Riktignok i Sør-Trøndelag, men det hadde ikke så mye å si. Det virka som de bonda backstage i alle fall, men mer om det senere.

Jeg hadde selvfølgelig nerver fra helvete før avreise, og en stemme i huet mitt drev og ropte at jeg kom for sent og at jeg hadde dårlig tid, og at det hele kom til å gå til helvete, og jeg ville miste buss, fly, og tog (merkelig hvordan den stemmen holder kjeft når jeg er sent ute til jobb), men det gikk greit. Jeg rakk bussen til Trondhjem med god margin, flybussen med god margin, og var ute i passe god tid på Værnes. Nok tid til å kjøpe en cola og chille litt, i alle fall.

Vel ombord på flyet, i en særdeles varm kabin, fikk vi selvfølgelig beskjed om at vi måtte stå på rullebanen i 30 - 40 minutt, grunnet dårlig vær i hovedstaden, og vi begynte å frykte at vi ikke ville klare å komme tidsnok inn til Oslo og rekke alt vi skulle, men det var det absolutt ingen grunn til.

Vi kom oss inn til sentrum, fant mirakuløst nok frem fra Nasjonalgalleriet og opp til Bondeheimen, fikk sjekka inn, og klarte enda mer mirakuløst nok å finne veien fra sentrum og ned til Aker Brygge. Det skal nevnes at verken minstesøss eller jeg har særlig retningssans, eller er alt for flinke til å følge kart og / eller GPS.

Vi ankom Asia Aker Brygge i passe tid, i alle fall før pappa, og typen til minstesøss, og fiksa bord og servitør (ei hyggelig jente ved navn Gema) og greier, og fikk snart vite hva klovnene hadde spandert på oss. En tre-retter med vin-meny. Rise ‘n shine. Først noe rå fisk (siden verken Oda eller jeg er særlig glad i dette, fikk vi rått oksekjøtt i stedet), så en særdeles sterk kyllingsuppe med noen fancy nudler, og så en thailandsk banankake. Vinene var litt hit and miss. Først en brukbar, tørr Riesling, så en spanjol hvis navn betød «fredag», før vi fikk en overdrevent søt dessertvin, men selv skvip sklir ned når man har en hyggelig aften, og før vi fikk sukk for oss, var vi på vei til konserten.

Minstesøss stressa litt med å skaffe gode plasser, og ville være der så tidlig som mulig, og av den grunn, dukka vi opp et par timer før de gikk på. Det føltes i alle fall slik. DJ-en som varma opp, var som vinen tidligere på kvelden, litt hit and miss, men han spilte da noen brukbare låter i alle fall. Som House of Pains evigunge klassiker; «Jump Around».

Klovnene kom etter hvert på scena, og kveldens festligheter kunne virkelig sette i gang. Jeg gleda meg like mye som før første gang jeg så dem, for rundt 16 år siden, på et slitent samfunnshus på Heimdal sammen med bestekompisen min. Og de leverte, fra første stund. Fingern gikk på og starta «Varsko», som raskt gikk over i «Rah Rah» hvor resten av gutta kom hoppende ut på scenen og starta det hele.

De finurlige LED-skjermene de brukte, fortjener også å bli nevnt. De hadde testa det på en festival på Sørlandet, og fant ut at det fungerte, så de lånte en haug skjermer av pinsemenigheten for noen hundre høvdinger, og det ble så bra. Mye bedre enn projisering og vanlige backdrops, for å si det mildt.

Det gikk slag i slag, og jeg skal ikke ramse opp hver eneste sang de gjorde, men jeg sang med. Fra start til slutt. Det var så vidt jeg hadde stemme igjen. Fikk tomler opp hist og her, også, og det er jo alltid positivt. Hoppe gjorde jeg også, så da jeg våkna lørdag morgen, kjente jeg virkelig hvor hardt det hadde gått utover kroppen. Har ikke tatt meg så mye ut siden jeg så The Prodigy i Dødens Dal i 2015.

Men de gjorde mange av favorittene mine; under «Glade dager» regna det sedler fra taket, og jeg raska med meg flere fantasillioner kroner, sirlig dandert med Fingern på ene sida, og logoen på den andre. Det var også sedler med de andre gutta, men jeg hadde i grunnen bare en Dansken, og nada Alis eller Dr. S. Og da de gikk på en gæmlis-tripp, hadde jeg ørevoks i begge munnvikene, mens jeg sang med på «Showbiz», «Alt som ikke dreper», «Lederne av den nye skolen», «Stein i Glasshus» (dessverre uten Tungtvann) og den sangen jeg aller minst forventa å få høre, nemlig legendariske «Andeby City».

Jeg husker da de spilte i Orklahallen på et «rusfritt» (GPP) 16. mai-arrangement i 2002. Da sto vi gutta foran scena og ropte på sangen, men den kom ikke, så det var veldig stas å få den nå. Også morsomt med det «impromptu» innslaget med Reel 2 Reals «I Like to Move It». Og gleden jeg følte da andre klassikere rulla inn over publikum. «Dr. S», «Damer», «Nattens sønner» ... Hoi! Jeg har ikke ord (vanskelig å tro når man ser teksten over her, men dere skjønner hva jeg mener).

Jeg var ganske pumpa da festen var over, for ikke å snakke om hvor svett jeg var. Og sliten. Hele pakka, egentlig. Det gjorde vondt å gå opp trappa for å kjøpe merch og vente på å få komme backstage, men det var absolutt verdt det.

Jeg var ganske starstruck da jeg først kom inn, og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, eller hvor jeg skulle gjøre av meg, men det gikk greit etter hvert. Egentlig så fort jeg fikk en øl i handa. Minstesøss bonda fort med Fingern. Fatter med doktoren. Alis var opptatt med damene, og Dansken var ute og røyka, så jeg ble stående og prate med typen til minstesøss, men etter hvert balla det på seg, og før jeg visste ordet av det, satt jeg og prata med selveste Esben Selvig som om vi var gamle kjente (han ligner for øvrig en del på typen til minstesøss).

Og etter hvert som mer og mer gratis øl rant ned ganen min, jo mindre introvert ble jeg, og det ble en veldig hyggelig aften. Vi ble til og med invitert backstage på konserten i Trondhjem den 8. oktober (ja, vi har selvfølgelig billetter dit, òg).

Da vi i ett-tiden etter hvert tok med oss t-skjortene våre og gikk tilbake til hotellet, var det en sliten, beruset (på både øl og lykke), og ganske glad gjeng som sovnet i hver sin seng i syvende etasje på Bondeheimen. Alt i alt, en meget særdeles veldig fantastisk aften.

Ser dere i «bartebyen», klovner!