Sjokolade? Rødvin? Hva om hun får begge deler i tillegg til et godt fiskemåltid … Torsk med sjokoladesaus. Ja, du leste riktig. Sjokoladesaus. Men ikke slik sjokoladesaus som man har til dessert, nei, her snakker vi en godt innkokt rødvinssaus basert på skalldyrkraft og montert (som det heter på fagspråket, altså rørt inn mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold). Dette kan bli en sikker vinner både på morsdag på søndag og alle hjerters dag mandag.
Fire porsjoner
Base til en god rødvinssaus
2 ss sukker, smeltes til karamell
2 ss balsamicoeddik, røres inn i karamellen
Tilsett så:
1 gulrot, i små terninger
½ fennikel, liten, i terninger
Kok inn i 3–4 minutt.
2 dl rødvin tilsettes
Kok inn til halvparten.
Tilsett 1 liter skalldyrkraft, enten lager du selv, eller kjøper fond og blander ut etter anvisning.
Kok inn til halvparten.
Kjør sammen sausen med en stavmikser, slik at gulrot og fennikel blir skikkelig most.
Sil sausen over i en ny kjele og kok opp.
Smak til med salt og pepper
70 g mørk sjokolade med minimum 70 % kakao, hakkes
Rør inn sjokoladen i den varme sausen. Den bør ikke koke etterpå, bare holdes varm.
Torsk
800 g torskefilet, delt i porsjonsstykker à 100 g
Krydres med salt og pepper
Stekes i brunet smør, 3–4 minutt på hver side til torsken skiver seg.
Tilbehør
1 rødløk, finhakket
1 vårløk, skjært i tynne ringer
1 ts. sukker
1 ts. eplecidereddik
100 g sprøstekt bacon
Bland sammen og la det trekke i 10–15 minutt før det serveres sammen med torsken.