Sjokolade? Rødvin? Hva om hun får begge deler i tillegg til et godt fiskemåltid … Torsk med sjokoladesaus. Ja, du leste riktig. Sjokoladesaus. Men ikke slik sjokoladesaus som man har til dessert, nei, her snakker vi en godt innkokt rødvinssaus basert på skalldyrkraft og montert (som det heter på fagspråket, altså rørt inn mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold). Dette kan bli en sikker vinner både på morsdag på søndag og alle hjerters dag mandag.

Fire porsjoner

Base til en god rødvinssaus

2 ss sukker, smeltes til karamell

2 ss balsamicoeddik, røres inn i karamellen

Tilsett så:

1 gulrot, i små terninger

½ fennikel, liten, i terninger

Kok inn i 3–4 minutt.

2 dl rødvin tilsettes

Kok inn til halvparten.

Tilsett 1 liter skalldyrkraft, enten lager du selv, eller kjøper fond og blander ut etter anvisning.

Kok inn til halvparten.

Kjør sammen sausen med en stavmikser, slik at gulrot og fennikel blir skikkelig most.

Sil sausen over i en ny kjele og kok opp.

Smak til med salt og pepper

70 g mørk sjokolade med minimum 70 % kakao, hakkes

Rør inn sjokoladen i den varme sausen. Den bør ikke koke etterpå, bare holdes varm.

Torsk

800 g torskefilet, delt i porsjonsstykker à 100 g

Krydres med salt og pepper

Stekes i brunet smør, 3–4 minutt på hver side til torsken skiver seg.

Tilbehør

1 rødløk, finhakket

1 vårløk, skjært i tynne ringer

1 ts. sukker

1 ts. eplecidereddik

100 g sprøstekt bacon

Bland sammen og la det trekke i 10–15 minutt før det serveres sammen med torsken.