Det kan fort bli litt «trist» å lage løksuppe, for man trenger en del løk, men det er verdt det når man smaker resultatet. Løksuppe med vri er en billig, enkel, og meget anvendelig suppe til hverdags og til fest. Denne suppa har en asiatisk vri med chili og lime, og her kan man justere smaken etter egen gane.

Om man ønsker det, kan man tilsette biter av fisk, så får man en fiskesuppe, eller biter av stekt kylling eller svinekjøtt, så har man en kylling- eller svinesuppe. Suppa kan også brukes som turmat. Da heller man kokende varm suppe på termosen og tar den med på tur. Lag gjerne dobbel porsjon, suppa tåler å fryses.

Du trenger

100 g meierismør

2 kepaløk, finhakket

1 ts. hel sort eller grønn pepper, kan sløyfes

2 fedd hvitløk

1 chili, finkuttet

1 ss gurkemeie

Laurbærblad

2 stk. lime, saften av

5 dl kyllingkraft, eller buljongterning og vann

3 dl kokosmelk

Salt og pepper

Maisenna (til eventuell jevning)

Koriander

Peanøtter

Slik gjør du det

  • Brun smøret (ikke la det bli brent). Brunet smør gir en nøtteaktig og fyldigere smak.

  • Tilsett chili, hvitløk, og hel pepper, og brun dette i noen minutt. Tilsett så løk og la det surre til det blir brunt og karamellisert.

  • Tilsett gurkemeie, kraft, kokosmelk, og et laurbærblad.

  • Kok i ca. 10 minutt, fjern laurbærbladet, kjør sammen med en stavmikser, og tilsett limesaften.

  • Smak til med salt og pepper, og om nødvendig, jevn med maisenna.

  • Pynt med koriander og peanøtter.