Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og flau vind hele dagen. 3 kuldegrader i formiddag, 1 i ettermiddag, og 0 i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet og flau vind hele dagen. 2 kuldegrader natt og morgen, 1 på formiddagen, 2 varmegrader på ettermiddagen, og 1 grad på kvelden.

Søndag meldes det om flau vind hele dagen. Lettskyet og 0 grader natt og morgen, skyet og 1 kuldegrad på formiddagen, 1 varmegrad på ettermiddagen, og 3 og lettskyet på kvelden.

Mandag meldes det om varmegrader igjen, og vi får skyet, 1 grad og flau vind natt og morgen, lettskyet, 4 og svak på formiddagen, 6 og flau på ettermiddagen, og 3 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 5 til 3 grader varmere og svak vind til lett bris lørdag, 4 til 1 grader varmere og svak til flau vind søndag, og 5 grader varmere til 1 kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 1 grad varmere til 1 kaldere lørdag, 2 grader varmere til 1 kaldere søndag, og 1 grad varmere til 3 kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og laber bris i dag, 1 grad varmere og laber til frisk bris lørdag, 2 til 3 grader varmere og svak vind til laber bris søndag, og 4 grader varmere til 1 kaldere og laber bris til svak vind mandag.

I Lensvik meldes det om 4 til 2 grader varmere og lett bris i dag, 4 til 1 grader varmere og svak til flau vind lørdag, 3 til 2 grader varmere og vindstille til svak vind søndag, og 2 til 1 grader varmere og svak vind mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 5 til 2 grader varmere og flau til svak vind i dag, 4 til 2 grader varmere og flau til svak vind lørdag, 3 til 1 grader varmere og svak til flau vind søndag, og 2 grader varmere til 2 kaldere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 3 til 1 grader varmere og svak vind til lett bris i dag, 4 til 2 grader varmere og lett bris til svak vind lørdag, 3 til 2 grader varmere og svak til flau vind søndag, og 3 grader varmere til 1 kaldere og svak vind mandag.

Og i Børsa meldes det om 4 til 2 grader varmere og lett til laber bris i dag, 6 til 2 grader varmere og laber til lett bris lørdag, 3 til 1 grader varmere og svak til flau vind søndag, og 3 til 1 grader varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om diverse musikk som går fra indie til punk til rap. Sanger som enten kom inn i øret mitt da jeg satt med de herlige BeyerDynamic DT 770 Pro (80 ohm) og koste meg med tusenvis av sanger på mobilen min (lokalt lagret og offline vil for evig og alltid være mye bedre enn streaming, hovedsakelig på grunn av mye bedre utvalg), eller som jeg kom frem til ville passe flott i spillelista jeg kjørte i WinAmp på PC-en (bestående av sangene fra onsdagens Vær-Sjur). Og noen sanger som dukka opp i hodet mitt da jeg åpna Wimp på jobb i dag.

Først ut har vi de britiske indie-rockerne i Arctic Monkeys. De er representert med «When the Sun Goes Down» fra debutplata «Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not» fra 2006. Sangen handler om prostitusjon i Neepsend-distriktet i Sheffield, og tar for seg en jeg-person som blir møtt av en lettkledd dame, og observerer en shady fyr som henger rundt i nabolaget, implisert til enten å være hallik eller sexkjøper, og het opprinnelig «Scummy». Linja «And he told Roxanne to put on her red light» er en referanse til The Polices «Roxanne». Sangen inspirerte for øvrig dokumentaren «Scummy Man», som forteller historien om en natt i livet til en tenåringsprostituert og narkotikaavhengighet.

Deretter følger punk-legendene fra Orange County, The Vandals, og deres herlige «Fourteen» fra deres åttende album, «Look What I Almost Stepped In …», fra 2000 (passende nok det fjortende sporet på plata). På sangen hører vi blant andre Jack Black og Kyle Glass fra Tenacious D som synger bakgrunnsvokal. Den forteller historien om en mann som er forelska i ei fjorten år gammel jente, og depper over at han ikke kan elske med henne og at de ikke kan vise deres kjærlighet til hverandre grunnet hennes unge alder. Svært humoristisk låt, som det meste annet de har laget de siste 34 åra. «We can't make love together, because you're fourteen years old / And the trust of your mom that we're not doing wrong, I just can't betray-today»

Så har vi britiske The Streets med sin veldig jabbete hiphop-stil ispedd UK garage (rett opp min allé). Først ut har vi «Fit But You Know It» fra andrealbumet, «A Gand Don’t Come for Free», fra 2004. Sangen er å finne i fotballspillet «FIFA Football 2005», og i den franske filmen «Tout ce qui brille» fra 2010. Den handler om damer som vet at de er i form, og vet det, og bruker det for det det er verdt.

Sang nummer to fra britene, er «When You Wasn’t Famous» fra tredjealbumet, «The Hardest Way to Make an Easy Living», fra 2006. Sangen handler om hvordan vokalist Mike Skinner finner det enklere å ha seksuelt samkvem med kvinner som ikke er kjendiser etter at han selv ble kjendis, men at tingenes tilstand egentlig er den samme når han prøver å ligge med en kvinne som er like kjent som ham selv. Den forteller også om hvordan han uten hell prøvde å forføre en kvinnelig popsanger. Den er visstnok selvbiografisk, selv om Skinner ikke har bekreftet det. Han har heller ikke avkreftet det, det eneste han har avkreftet, er at det er Cheryl Cole eller Rachel Stevens.

Vi avslutter det hele med mer californisk punk, nemlig Bad Religion. Første sang fra dem, er «You» fra fjerdealbumet, «No Control», fra 1989. Mitt første møte med sangen, var det framifrå spillet «Tony Hawk’s Pro Skater 2», og det var en sann glede å sette i gang med førstebanen Hangar mens denne sangen og Motörheads «Ace of Spades» spilte. Satte mang en rekord, for å si det slik. Linja «There's no time for fussing and fighting, my friend» er et direkte sitat fra The Beatles’ «We Can Work It Out». Sangen kan tolkes til å handle om livet etter døden, nærmere bestemt det å komme til himmelen, men den kan (som vanlig) også tolkes til å handle om et forhold.

Deretter har vi «21st Century (Digital Boy)» fra femtealbumet, «Against the Grain», fra 1990 (og ble gjenutgitt på deres åttende album, «Stranger than Fiction», fra 1994, personlig foretrekker jeg den første versjonen). Sangens tema er en kritikk mot den moderne forbrukerkulturen, noe vi lett kan se ut fra linja «I don’t know how to live, but I got a lot of toys», samt barn og unges påvirkning av digital teknologi og dingser. Sangens tittel kan være en hyllest, eller i alle fall en referanse, til King Crimsons fantastiske «21st Century Schizoid Man», noe også sangens siste linjer alluderer til: «Cat’s foot iron claw / Neurosurgeons fit for war / Innocence raped with napalm fire / Everything I want, I really need», bortsett fra at siste linje er endret fra «Nothing he's got he really needs».

Det hele avsluttes med «Punk Rock Song» fra det niende albumet, «The Gray Race», fra 1996. Morsomt nok finnes den i en tysk versjon som er med som bonusspor på den europeiske utgaven av albumet. Sangen er en lettere depressiv tolkning av det livet vi lever, den verden vi lever i, og sannheten om det amerikanske samfunnet. «This is just a punk rock song / Written for the people who can see something's wrong / Like ants in a colony we do our share / But there's so many other fuckin' insects out there»

Spillelister

Wimp

Spotify