Orkanger

I dag melder yr.no om skyet, 2 grader og flau vind i formiddag, lett i ettermiddag, og lettskyet og svak i kveld.

Lørdag meldes det om klarvær, 1 kuldegrad og flau vind natt og morgen, lettskyet, 5 og svak på formiddagen, 2 varmegrader på ettermiddagen, og skyet og flau på kvelden.

Søndag meldes det om sne (lov å håpe at det ikke skjer), 0 grader og flau vind natt og morgen, regn og 1 på formiddagen, 4 og laber på ettermiddagen, og 6 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 3 grader kaldere og svak vind i dag, 4 til 1 kaldere lørdag, og 1 til 3 kaldere og lett til laber søndag.

I Rindal meldes det om 1 til 2 grader kaldere og lett bris til svak vind i dag, 4 til 1 kaldere og flau lørdag, og 2 til 3 kaldere søndag.

I Rennebu meldes det om 1 til 3 grader kaldere og svak vind til lett bris i dag, lettskyet til skyet, 5 til 2 kaldere lørdag, og 2 til 4 kaldere og laber til svak søndag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og svak vind til lett bris i dag, lettskyet til skyet, 2 varmere til 1 kaldere lørdag, og 1 til 2 kaldere og flau til frisk søndag.

På Kyrksæterøra meldes det om skyet til klarvær og 2 grader varmere til 1 kaldere i dag, 1 kaldere til 1 varmere og svak til stille lørdag, og sludd til regn, 1 varmere til 2 kaldere og lett til laber søndag.

På Krokstadøra meldes det om skyet til klarvær, 2 grader kaldere og svak vind til lett bris i dag, 2 til 1 kaldere og stille til svak lørdag, og 1 til 2 kaldere og svak til frisk søndag.

Og i Børsa meldes det om skyet til klarvær, 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 1 varmere lørdag, og 1 varmere til 1 kaldere og flau til lett søndag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur tar jeg opp tråden fra mandag, og skriver atter om sanger fra filmer, og da igjen; Disney. Og hvorfor ikke? Det er god musikk, som rører noe i meg, og mange andre. Og jeg finner det interessant hvordan noen noter kan fremkalle så mye i meg, både hele filmscener, og følelser, samt første gang jeg så filmen. Finfine greier.

«Whistle-Stop» av Roger Miller, fra den fantastiske, animerte versjonen av «Robin Hood» fra 1973, er dagens første sang, og blir plystret av hanen som er forteller i filmen, Allan-a-Dale (Miller). Den ble for øvrig samplet for «The HampsterDance Song» av Hampton the Hamster på «Hampster Dance»-nettsida mange år senere, nærmere bestemt i 1998.

«I Just Can’t Wait to be King» av Jason Weaver, Laura Williams, og Rowan Atkinson fra «The Lion King» fra 1994, hører også med. En av de beste sangene Elton John har laget, noen sinne. Der oppe med «Rocket Man» og «Crocodile Rock». Sangen kan høres i første del av filmen, når Simba og Nala fortsatt er små, og er ute på eventyr, mens Zazu prøver å være barnevakt. Simba synger om hvor mye han ser frem til han blir stor og konge. Det er et herlig segment, i beste Disney-stil, og dyrepyramiden mot slutten er rett og slett konge.

«Pink Elephants on Parade» av Mel Blanc, Thurl Ravenscroft og The Sportsmen fra «Dumbo» fra 1941, er en annen sang jeg liker svært godt. Sangen hører vi når Dumbo har blitt beruset ved et uhell, etter å ha drukket vann med store mengder champagne i. Han hallusinerer rosa elefanter som synger, danser og marsjerer mens de spiller vanlige korpsinstrument. Etter denne sekvensen – og sangen – våkner både Dumbo og Timothy bakfulle i et tre, uten helt å vite hvordan de kom seg dit, før de så deduserer seg frem til at Dumbo kan fly.

Så har vi Bill Lees «Cruella de Vil» fra «One Hundred and One Dalmatians» fra 1961. Sangen blir sunget av en av filmens hovedpersoner, Roger Radcliffe, når hans kones gamle venninne, Cruella de Vil, kommer på besøk. Konen prøver stadig vekk å hysje på ham, uten at det ser ut til å hjelpe nevneverdig. Sangen ble for øvrig Rogers første suksessfulle sang.

Klassikeren «Once Upon a Dream» av Bill Shirley og Mary Costa fra «Sleeping Beauty» fra 1959, er også med. Sangen er basert på Pyotr Ilyich Tchaikovskys ballett, «The Sleeping Beauty», og da mer spesifikt stykket «Grande valse villageoise». Sangen blir brukt som et tema for prinsesse Aurora og prins Philip, på hovedpunktene hvor de møtes i filmen. I starten når de er små, lenger ute når de er unge, og på slutten, når de gjenforenes og blir sammen.

Og til slutt, «Bibbidi-Bobbidi-Boo» (også kjent som «The Magic Song») av Verna Felton fra «Cinderella» fra 1950. Teksten består mer eller mindre av nonsens, noe som er forståelig når vi faktisk leser den: «Salagadoola mechicka boola bibbidi-bobbidi-boo / Put 'em together and what have you got / Bibbidi-bobbidi bibbidi-bobbidi bibbidi-bobbidi-boo». Sangen gav, interessant nok, navn til tre figurer i Akira Toriyamas manga, «DragonBall Z», nemlig den onde trollmannen Bibbidi, hans klone Bobbidi, og den mektige, rosa «demonen» (i mangel av et bedre ord), (Majin) Boo. Sangen blir brukt av The Fairy Godmother i filmen, når hun skal sende Cinderella på ballet, og lager en fantastisk vogn med hester, ut av et gresskar og noen smågnagere, samt fikser opp Cinderella med kjole, glassko og alt som hører til.

Spillelister

Wimp

Spotify

Les også:

Solformørkelse på Berg

Her forsvinner sola

Benytt sjansen til å se solformørkelsen