Klokka er stilt, dagene er lengre, det våres, og sola varmer godt i solveggen. Vel og merke når den er fremme. Det nærmer seg påske og høysesong for appelsin. Da passer det godt med en dessert med nettopp appelsin. Inspirasjonen er hentet fra tilslørte bondepiker. I stedet for brødkrumme har jeg tatt kornmokjeks, byttet ut krem med rømme, og eplesyltetøy med marinerte appelsinfileter.
Kjekssmuler
100 g kornmokjeks, knust
1 ss brunt sukker
50 g smør, smeltet (vil du ha ekstra smak, kan du brune smøret)
1 klype flaksalt
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, flaksalt, og smeltet smør. Fordel smulene i fire dessertglass og sett dem gjerne kjølig.
Krem
250 g seterrømme
Frøene fra ½ vaniljestang
½–1 ts sukker
Visp rømme, frøene fra den halve vaniljestangen, og litt sukker i en kjøkkenmaskin med visper til du har en luftig krem.
Legg kremen oppå smulene.
Marinert appelsin
Fileter av 2 appelsiner
2 ss hakket mynte
1 ss akevitt
Bland sammen og la marinere i 10–15 minutt.
Fordel filetene over kremen i hvert dessertglass.