Frokost med fingermat og bobler på 17. mai er blitt en trend, ifølge sosiale medier, men for mange er det hektiske morgentimer med skjorter, flagg, og finstas i skjønn forening. Med litt planlegging, kan man få en god start med følelsen av luksus og fest selv om det er hektisk.

Lapper

3 egg, medium store

1 dl sukker

4,5 dl kulturmelk

½ ts natron

¼ ts hjortetakk

4 dl mel

  • Rør sammen egg og sukker.

  • Tilsett melk, natron, og hjortetakk, og bland godt.

  • Tilsett mel til du får en smidig røre.

  • Denne bør stå i minimum en time, og kan gjerne stå et døgn i kjøleskapet.

  • Stek dem i en tørr panne på god varme.

Oppskriften gir ca. 18–20 små lapper.

Forslag til fyll

Her er det bare fantasien som setter grenser.

Brunostkrem

2 ss seterrømme

8 ss revet brunost, bruk gjerne en kraftig variant som gir mye smak

Ha en god skje på lappen og riv litt ekstra ost over

Brie

Blåbær og bringebær

Rødbetspirer eller andre typer spirer

Legg to til tre gode skiver med brie på lappen, topp med bær og spirer.

Spekeskinke

Potetsticks (friter selv eller kjøp ferdig i pose)

Skiver med god spekeskinke

Tomatsalat (10 cherrytomater delt i 4, 1 ss olivenolje, 1 ss finhakket rødløk, 1 ts balsamicoeddik blandes sammen, la trekke smak i 30 minutt)

Legg spekeskinke på lappen, topp med tomatsalat og potetsticks.

Server lappene med norsk eplecider.