Fredag 4. november står hun på scenen i Børsa samfunnshus med drivende storbandmusikk i ryggen. Hun gleder seg stort til endelig å få vise musikalske muskler for hjemmepublikummet sammen med et av regionens beste storband, Skaun storband.

- Det var kjempeartig å bli spurt om å være vokalist for dem. Det hadde jeg ikke drømt om en gang, sier Saima Iren Mian.

I storbandet får hun gjøre den musikken hun liker aller best; soul og rhythm and blues; det hun selv kaller sjelfull musikk.

Saima gleder seg til å få vise hva hun er god for etter at hun brøt med gruppa Irresistible (NW 10 og nå Aries) for nøyaktig tre år siden, mens gruppa oppholdt seg i London. Bruddet var en tøff prosess for henne. Ikke bare tok hun farvel med drømmen om å gjøre karriere med jentegruppa som hun hadde sunget sammen med i sju år. Hun brøt også samarbeidet med tre gode venninner som hun hadde jobbet tett sammen med.

- Problemet var at jeg trivdes ikke i London. Jeg gikk også dårlig overens med manageren som jeg følte ville en annen retning enn det jeg ville. Jeg følte at jeg holdt de andre jentene tilbake, og vi ble enige om at det var best for meg at jeg sluttet, sier hun.

Hun innrømmer at hun savner å ha noen å diskutere med. På den andre side er det greit å ha bare sin egen mening og sin egen retning å forholde seg til.

Etter at hun brøt med jentegruppa, ble musikken satt litt på pause. Hun har skrevet noen låter, gjort studioarbeid sammen med andre og gjort noen mindre konserter. Nå føler hun at hun er i gang i gang igjen med eget management og mange spillejobber framover. 11. desember skal hun blant annet ha sin egen, etter hvert tradisjonelle julekonsert i Børsa kirke.

Hun gleder seg spesielt til å gjøre musikk som hun er fortrolig med, og som hun føler seg hjemme i. Det gjelder absolutt repertoaret hun synger med Skaun storband nå på fredag. I denne sjangeren kan hun vrenge både sjela og følelsene.