En lørdagskveld i november 2007 var det TV-seere fra disse landene som stemte jenta fra Gjølme frem til seier i Melodi Grand Prix Nordic. For som i voksenversjonen hadde ingen anledning til å stemme på deltakeren fra eget land.

— Takk te heile værden, utbrøt Celine Solemsløkk Helgemo mellom gratulasjonsklemmer og seierstårer i Oslo Spektrum.

Celine ble i juni det året den tredje trønderske artisten på rad som vant den nasjonale finalen: Malin fra Trondheim vant i 2005, Ole Runar fra Hemne i 2006, og Celine altså i 2007. Og den lørdagen i november samme år ble hun den første til å vinne den internasjonale finalen.

— Kjempekult at vi trønderne gjør det så bra, sa hun, som et par timer før generalprøven uttalte til ST at sommerfuglene ennå ikke hadde fått overtaket.

Hun hadde derfor et avslappet forhold til hvilken plassering hun ville få. For henne var det en kjempestor seier å vinne den norske finalen. Likevel satt gråten – den gode – løst i halsen etter at samtlige stemmer var talt opp. Cecilie vant, under 150 stemmer mer enn Sverige.

foto
Celine sammen med programlederne Nadia Hasnaoi og Stian Barsnes Simonsen etter at seieren var sikret. Foto: Arkivfoto

— Jordnær og ujålete

Før det var det også spennende minutter i Oslo Spektrum. I alt åtte melodier – to fra hver nasjon – deltok i den innledende runden. Og da hadde Celine i realiteten kun Martin & Johannes med sangen «Når vi blir berømte» å konkurrere mot. Avstemminga var nemlig lagt opp slik at samtlige fire deltakerland skulle være representert med hver sin melodi i superfinalen.

Foruten den aller nærmeste familie, var daværende ordfører Gunnar H. Lysholm en av de første til å gratulere henne. Og han måtte bare innrømme at det rant en seierståre nedover kinnet da det ble klart at Orkdals egen Celine ble stemt frem til topplassen.

— Hun setter Orkdal på kartet, og hun er en type jente som er veldig jordnær og ujålete. Jeg er stolt av henne, drømmen er at alle barn var som Celine, sa Lysholm.

Best

Som vanlig ga Celine alt på scenen, både første, andre, og tredje gang hun fremførte «Bæstevænna».

— Jo da, jeg tror det gikk bra. Nå er det bare helt herlig, sa hun, som hadde en lykkeamulett i hver sko og som var sikker på ville bringe henne lykke.

STs reporter trodde på det, men trodde likevel aller mest på at et stort nordisk TV-publikum syntes at hennes låt var den beste!