Da har vi kommet til årets siste dag, og jeg regner vel med at du har kveldens dessert klar, men om du skulle mangle tips til den, eller til morgendagens søndagsmiddag, er dette årets siste desserttips.

Porsjonssjokoladekake er en lettvint dessert som du har tid til å lage i kveld om du har lyst.

Du trenger

2 egg

2 dl sukker

100 g smør

100 g mørk sjokolade

1 ½ dl nøtter eller mandler, bruk det du har

2 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Slik gjør du det

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.

  • Smelt sjokolade og smør.

  • Vend den smeltede sjokolade- og smør-blandingen inn i eggedosisen. Bland forsiktig.

  • Vend så inn mel, vaniljesukker, og bakepulver.

  • Bruk gjerne marsipan i biter om du har, jeg hadde en konfektmarsipan med sjokolade, men har du en tørr marsipangris kan du også bruke denne.

  • Bruk 10 store muffinsformer, og fyll disse ¾ opp, trykk ned en bit med marsipan i formene.

  • Stek på 200 °C i 12–14 minutt.

  • Serveres med friske bær, og gjerne vaniljesaus eller en bærsaus om du har.