Orkanger

I dag melder yr.no om sol og flau vind hele dagen. 5 kuldegrader i formiddag, 3 i ettermiddag og kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet og flau vind hele dagen. 3 kuldegrader natt, morgen og formiddag, 2 på ettermiddagen, og 1 på kvelden.

Fredag meldes det om sol og flau vind hele dagen. 2 kuldegrader natt og morgen, 4 på formiddagen, 3 på ettermiddagen, og 4 igjen på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om sol til lettskyet, 2 til 1 grader varmere og vindstille til flau vind i dag, 2 grader varmere og flau til svak vind torsdag, og vindstille til flau vind fredag.

I Rindal meldes det om 3 til 2 grader varmere i dag, 2 grader varmere til 1 kaldere og vindstille til flau vind torsdag, og 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind fredag.

I Rennebu meldes det om sol til lettskyet, 3 til 2 grader kaldere og svak vind i dag, 1 grad varmere til 2 kaldere og flau vind til vindstille torsdag, og lettskyet til sol, 1 grad kaldere og flau vind til vindstille fredag.

I Lensvik meldes det om 4 til 3 grader varmere i dag, 2 til 3 grader varmere og vindstille til flau vind torsdag, og sol til skyet og 1 til 5 grader varmere og flau til svak vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 5 til 3 grader varmere og svak til flau vind i dag, 4 til 2 grader varmere og svak til flau vind torsdag, og 1 til 3 grader varmere og svak vind til vindstille fredag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere i dag, 3 til 2 grader varmere torsdag, og sol til lettskyet, 1 til 2 grader varmere, og flau til svak vind fredag.

Og i Børsa meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 1 grad varmere og svak til flau vind torsdag, og sol til lettskyet, 1 grad varmere og svak til flau vind fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle litt om musikk jeg i min ungdom fant via P2P-klienter som Napster, WinMX, Imesh, eDonkey, Gnutella, KaZaa, Kazaa Lite, DC++, BearShare, FrostWire, men aldri LimeWire. Æsj og fysjom! Hovedsakelig en trance-DJ fra California med vietnamesiske aner, nemlig Tony Tran. Bedre kjent som min favoritt-DJ (av den typen som tar andres sanger og remixer de) fra gamle dager, og en gjenganger på privatfester rundt om i dalen (og på Bøndenes hus i Buvika), nemlig DJ Mystik. Han begynte å DJ-e for å tjene til livets opphold mens han studerte juss, og var / er kjent for å ha et talent når det kommer til mixing.

«Piece of Heaven» er å finne på albumet «Twilo», og er egentlig en sang av den tysk-fødte engelske sangerinnen, Natalie Horler, eller Akira – senere kjent som Cascada. Vedkommende har blitt såret av den hun elsker, og ønsker bare å få oppleve en liten bit av himmelen.

«Ayla» er å finne på albumet «Dimension II», og er egentlig en sang av tyske Ingo Kunzi, bedre kjent som Ayla, remixet av Veracocha.

«Feel Like Dancing» er å finne på albumet «PLUR» fra 1999, og er en herlig, liten sak jeg har digga og festa mye til opp gjennom åra. Sangen heter egentlig «You Make Me Feel Like Dancin’», og er egentlig av tyske (jeg begynner å se et mønster her) Nicole Safft, bedre kjent som Rollergirl. Sangen tar for seg en persons glede over å være sammen med en annen person, og linjene «Through the night of party and ecstasy / Take my hand fly with me / Keep on movin' to the sweet melody / Let me show you you were my destiny» kan beskrive hvordan rusen på ecstacy oppleves. Det høres i alle fall sånn ut.

«Day by Day» er også fra «Twilo», og er opprinnelig en sang av Tanja Mujkanovic, bedre kjent som Miss Peppermint – også hun fra Tyskland. Sangen handler om en person som forteller oss at dag for dag blir hun mer og mer forelsket i en annen person, og vedkommende gjør alle drømmene hennes virkelige, og at jeg-personen er vedkommende sin for all evighet.

«The Return» er fra «Eternity 3», og er for en gangs skyld ikke en tysk sang, men italiensk. Nemlig «Con te partirò» av Andrea Bocelli, kanskje bedre kjent for de som ikke nyter Bocellis verk som «Time to Say Goodbye» av den engelske sopranen Sarah Brightman og Andrea Bocelli. Sangen kan sies å handle om et par som midlertidig skal forlate hverandre, og uttrykker hva de føler – og hva de kommer til å føle – for hverandre mens de er borte, samt hvor mye de betyr for hverandre, det være seg om de er sammen eller fra hverandre (nå ble det mange «hverandre» her).

«Someday» er fra «Temptation 2», og er også opprinnelig en tysk låt, nemlig fra de Lübeck-baserte DJ-ene og produsentene Herbert Fred Müller, Jan-Hendrick Geßner, Lennart Vonau og Ole van Dansk, bedre kjent under gruppas navn, DJs@Work. Sangen kan enkelt tolkes til et ønske om nærhet og å ha noen hos seg, hvor og når enn, og på hvilken som helst måte.

«Starchild» er fra «Lotus 2», og opprinnelig en låt av den svenske happy hardcore-duoen Starchild, bestående av Thomas Danko og Jens Larsson. Sangen kan beskrive såkalte stjernefolk (kan lett misforstås som barn født med ansiktet «først»), en høyere rase vesen som besøker oss fra stjernene, og er født som mennesker. De fødes over hele verden, men det er størst konsentrasjon av dem i Skandinavia. Det hele er selvfølgelig svada fra ende til annen, men det forklarer følelsen jeg har av ikke å være fra denne verdenen, eller samme rase som de rundt meg.

«Heaven in Your Eyes» er fra «Temptation», og er egentlig en låt av den nederlandske eurodance-gruppa Cascade (må ikke forveksles med Cascada, som startet opp som Cascade, men måtte skifte navn grunnet problemer med artisten Kaskade) fra 1999. Når man kommer over den i MP3-format fra P2P-tjenester og på YouTube, heter den ofte «Tears in Heaven», men dette er selvfølgelig feil. Sangen kan tolkes til å handle om kjærlighet, og den kjærligheten en person føler for en annen person, en så sterk kjærlighet at de ser himmelen i den andres øyne, og føler at vedkommende kan fjerne all smerte og sette dem fri, fra nå og til evigheten. Så cheesy som man får det, men det er det som selger.

«Dreaming» er fra «Eternity», og er opprinnelig av den italienske DJ-en DJ Miko, også kjent som Monier Quartararo Gagliardo. Sangen beskriver det å ha seksuelt samkvem under påvirkning av ecstacy, og det kan jeg tenke meg den klarer godt (jeg har aldri hatt sex mens jeg har tatt ecstacy, så jeg skal ikke uttale meg om hvor vidt den faktisk beskriver hvordan det kan oppleves eller ei).