Orkanger

I dag melder yr.no om skyet, 11 grader og svak vind i formiddag, 13 og lett bris i ettermiddag, og lettskyet, 12 og svak vind i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet, 7 grader og flau vind natt og morgen, 5 på formiddagen, regn og 10 på ettermiddagen, og skyet, 9 og svak på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet hele dagen. 7 grader og flau vind natt og morgen, 6 og svak på formiddagen, 11 på ettermiddagen, og 8 og flau på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 2 grader kaldere og lett bris i dag, 2 grader kaldere og flau vind til lett bris torsdag, og lettskyet til skyet, 1 til 2 grader kaldere og flau vind til vindstille fredag.

I Rindal meldes det om 1 grad kaldere i dag, lettskyet til skyet, 1 grad kaldere og flau vind til lett bris torsdag, og skyet til lettskyet og 1 grad kaldere fredag.

I Rennebu meldes det om 3 grader kaldere i dag, lettskyet til skyet, 2 til 1 grader kaldere og flau vind til lett bris torsdag, og skyet til lettskyet, 2 til 1 grader kaldere og lett bris til svak vind fredag.

I Lensvik meldes det om 2 til 3 grader kaldere og laber bris i dag, 2 grader varmere til 1 kaldere og svak vind til laber bris torsdag, og skyet til lettskyet, 2 grader varmere til 2 kaldere og laber til lett bris fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad kaldere og lett bris til flau vind i dag, lettskyet til skyet, 1 til 2 grader varmere og flau vind til laber bris torsdag, og skyet til lettskyet, 2 til 1 grader varmere og flau vind til lett bris fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 til 2 grader kaldere og laber til lett bris i dag, 1 grad kaldere og flau vind til lett bris torsdag, og skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 1 kaldere og lett bris til flau vind fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere i dag, 1 grad varmere torsdag, og skyet til lettskyet og 1 grad kaldere fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det fortsatt handle om musikk jeg plukka opp fra VH1 Classics «Totally Club Classics» lørdag aften. Mye snadder der, som jeg fant ut at jeg likte, og som jeg raskt fant ut ville passe i spillelister for fest. De får meg nok ikke ut på dansegulvet, men jeg kan i alle fall nikke og trampe i takt med musikken med et glis fra øre til øre, og det er egentlig alt jeg trenger.

Den svenske DJ-en Axwell er førstemann ut, med låta «I Found U (feat. Max’C)» fra 2007. Sangen er å finne på Swedish House Mafia-albumet «Until One» fra 2010, siden Axwell er en medlem av den svenske house-gruppa. Har aldri hatt noe særlig positivt forhold til Axwell, men denne sangen gikk rett hjem. Sangen handler enkelt og greit om hvor glad han er for å ha funnet en person som han liker godt, vi kan vel faktisk si at han er forelsket, og synger om det. Se også musikkvideoen.

The Shapeshifters følger etter med deres herlige «Lola’s Theme» fra 2004. Hamskifterne er en house-duo som er basert i London, hvor et av medlemmene, Simon Marlin, er brite, mens det andre, Max Reich, er fra Göteborg. Dagens sang er inspirert av Marlins kone, Lola. Da Marlin hørte seg gjennom platesamlingen hennes, fant han inspirasjonen han trengte til å lage sangen. Sangen sampler introen til Johnnie Taylors R&B-klassiker «What About My Love» fra 1982. «Lola’s Theme» er å finne på tredjealbumet, «Sound Advice», fra 2006. Se også musikkvideoen.

Portugiseren Rui da Silva og sangen «Touch Me (feat. Cassandra Fox)» fra 2001, hører også med. Det er da Silvas mest populære låt, og var den første portugisiske låten som toppa listene i Storbritannia. Teksten ble skrevet av Fox, mens Silva og Fox skrev melodien sammen. Det hele kom til etter at da Silva og en venn møtte henne etter en konsert hun gjorde på West End. Opprinnelig skulle sangen inneholde en gitardel samplet fra Spandau Ballets «Chant No. 1», men siden de hadde problemer med klareringen, endte de opp med å hoppe over den biten. Jeg synes ikke sangen har tapt seg noe av den grunn. Se også musikkvideoen.

Alex Gaudino & Crystal Waters har en låt jeg sikkert ikke burde like, men «Destination Calabria» er nå ganske fresh likevel, da. Den består av vokalen fra Gaudinos «Destination Unknown» og melodien fra den danske DJ-en, Rune, sin klassiker «Calabria». Det hele mikset sammen av Nari. Jeg liker jo Runes versjon best, det er det ikke noe tvil om, men remixen er så digg. Flott vokal, flott tekst, og en herlig bruk av min favoritt-treblåser, saksofonen. Sangen handler for øvrig om å komme seg vekk fra det trauste, grå livet, og dra til et nytt sted hvor du kan komme unna hverdagen og være deg selv. Det kan også være en oppfordring til å besøke Calabria, en region i Italia. Se også musikkvideoen.

Ida Corr vs. Fedde Le Grand med «Let Me Think About It» er en annen sang jeg hørte og likte. Nederlandske Fedde Le Grand har alltid vært forbundet med russesanger for meg, så det var en gledelig overraskelse å finne noe annet med ham som jeg likte. Ekstra gledelig at det da skulle være en sang med en dansk soul-sangerinne. Sangen er opprinnelig en soul-låt Corr laget for albumet «Robosoul» fra 2006, og som Le Grand hørte i 2007 og laget en remix av. Sangen er å finne på Corrs album, «One», fra 2008, og kan sies å være svært erotisk ladet og handle om seksuelt samkvem. Se også musikkvideoen.

Mylo vs. Miami Sound Machine og deres «Doctor Pressure» er dagens siste sang, og en mashup bestående av Mylos «Drop the Pressure» og Miami Sound Machines «Dr. Beat». Miami Sound Machine er for øvrig bandet til Gloria Estefan, og sangen er å finne på albumet «Destroy Rock & Roll» fra 2005. Sangen kan sies å handle om dansing, og hvor vanskelig det er å holde seg i ro når man merker takten på kroppen. Se også musikkvideoen, som er en blanding av videoene for de to sangene, og ble laget av Stuart Warren-Hill, som er kjent fra Hexstatic, en engelsk electro-duo.

Spillelister

Wimp

Spotify