Duften av hjemmelagde boller er nesten uimotståelig. I dagens matspalte har jeg valgt å lage en litt grovere variant av hvetebollen, som kan nytes i solveggen på terrassen i vårsola, eller som en belønning på tur. Dagens turbolle består både av pecannøtter, vaniljekrem, og sjokolade.

Du trenger

5–6 dl lunken melk

150 g meierismør, skjært i terninger

1 pk. gjær, fersk

800 g hvetemel

200 g lettkokte havregryn

1 ½ dl sukker, gjerne brunt sukker

2 ts malt kardemomme

1 pk. ferdige vaniljekrem, til fyll

En håndfull hakkede pecannøtter

Litt melkesjokolade

Egg til pensling

Havregryn til pynt

Slik gjør du det

  • Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur

  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 3–4 minutt. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.

  • Dekk bakebollen med plast eller et handkle, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutt.

  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord og del den i 24 like store emner. Trill runde boller. Trykk dem litt flate, legg en liten klatt vaniljekrem, melkesjokolade, og pecannøtter etter eget ønske. Brett sammen til en liten pakke. Pass på å lukke skjøten godt. Sett bollene på en stekeplate med skjøten ned.

  • Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, 20–30 minutt.

  • Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.

  • Stek bollene midt i ovnen ved 200 °C i 5–10 minutt. Avkjøl på rist.