I et livlig hjørne av teltcampen «Utsikten,» finner ST en livlig gjeng festglade musikkelskere fra Innherred, samt en fra Harstad. Med et digert partytelt trukket over tre tett parkerte campingvogner, og egen diskokule i taket, er det mye som ligger an til bra stemning utover de sene nattetimer.

Samtalen går på erfaringene så langt i festivalen, med stort sett bare positive meningsytringer knyttet til musikk, og festivalen som helhet. Men en ting er særlig gutta storfornøyd med, nemlig den oransje campingvogna, i ytre kant av deres egen lille campleir:

– Vi var på utkikk etter den styggeste vi kunne finne, og da havnet vi på denne her. Den kostet oss 3000 kroner, og har gitt oss mye moro, sier Anders Ystmark.

Om den er aldri så enkel, campingvogna har muligens vært med på flere festivaler enn mange av de tofotede festivaldeltakerne på Storås. Håvard Haugan, for øvrig vokalist i det trønderske hardrockbandet Pånnivågn, forteller om mange reiser både i inn– og utland:

– Doningen har vært med oss på Storsjøyran, Selbufestivalen, Revyfestivalen på Høylandet, og nå Storås, sier han.

Hva gjør dere om vogna en dag gir seg?

– Da brenner vi den. Den har gjort sin nytte, men den er såpass utslitt at det neppe vil bli noe tap, sier Anders Ystmark.

– Det som også er litt artig er at vi har tjent penger på å leie ut partyvogna til noen polakker. Tror vi fikk inn en tusenlapp, så investeringen har virkelig vært god på mange måter, skyter Håvard Haugan, inn.

Mads A. Holmvik