Sommermat som gir energi til late feriedager og samtidig er «et lite stykke Norge», for hvor ellers i verden er det trygt å spise rått kjøtt og rå eggeplomme?

Selvfølgelig om man gjør det riktig; det vil si, holder ingrediensene kalde og bruker rent utstyr. På den måten kan de fleste skeptikerne til rå mat være helt beroliget.

I dag blir det biff tartar.

Man trenger

600 g biffkjøtt, uten for mye sener og fett

1 rødløk, finkuttet

4 ss syltede rødbeter

1 ss god olivenolje

4 ss kapers, hakket

4 stk. eggeplommer

2 ss sølvløk, hakket

Gressløk, hakket

Salt og pepper

4 skiver godt brød

Slik gjør man det

  • Renskjær kjøttet for sener og synlig fett. Skjær/hakk kjøttstrimlene fint til du får en grov deig.

  • Bland forsiktig inn olivenolje, finkuttet rødløk, rødbeter, gressløk, sølvløk, og kapers, og smak til med salt og pepper. Del deigen i fire og form hver del til en tykk «biff».

  • Ha tartaren over på en brødskive, gjerne pannestekt i smør. Lag en liten fordypning i midten på hver av «biffene» og legg i en eggeplomme.