Sommermat som gir energi til late feriedager og samtidig er «et lite stykke Norge», for hvor ellers i verden er det trygt å spise rått kjøtt og rå eggeplomme?
Selvfølgelig om man gjør det riktig; det vil si, holder ingrediensene kalde og bruker rent utstyr. På den måten kan de fleste skeptikerne til rå mat være helt beroliget.
I dag blir det biff tartar.
Man trenger
600 g biffkjøtt, uten for mye sener og fett
1 rødløk, finkuttet
4 ss syltede rødbeter
1 ss god olivenolje
4 ss kapers, hakket
4 stk. eggeplommer
2 ss sølvløk, hakket
Gressløk, hakket
Salt og pepper
4 skiver godt brød
Slik gjør man det
Renskjær kjøttet for sener og synlig fett. Skjær/hakk kjøttstrimlene fint til du får en grov deig.
Bland forsiktig inn olivenolje, finkuttet rødløk, rødbeter, gressløk, sølvløk, og kapers, og smak til med salt og pepper. Del deigen i fire og form hver del til en tykk «biff».
Ha tartaren over på en brødskive, gjerne pannestekt i smør. Lag en liten fordypning i midten på hver av «biffene» og legg i en eggeplomme.