Det er en av de første hagegrønnsakene vi høster av, og det er utrolig mye godt man kan lage av rabarbra. I dag har jeg valgt å ta utgangspunkt i en klassisk kompottoppskrift. Jeg har justert den litt ved å bruke litt brunt sukker og et touch av anis. Det smaker utrolig godt sammen med en deilig og myk vaniljekrem. Hjemmelaget, selvsagt, for det er utrolig mye enklere enn mange tror.

Rabarbrakompott

500 g rabarbra

3 dl vann

1 dl sukker

1 dl brunt sukker

1 stjerneanis

1,5 ss potetmel

0,5 dl vann

  • Skrell rabarbraen om den har tykt skall, men i de fleste tilfeller går det fint bare å skylle den godt.

  • Del den i 2 ½ cm lange biter.

  • Kok opp vann og sukker. Tilsett rabarbra og stjerneanis og la det trekke (ikke koke!) til de blir møre.

  • Bland potetmel med kaldt vann og tilsett i en tynn stråle i kompotten. Rør forsiktig til kompotten tykner. Den skal fortsatt ikke koke.

  • Hell kompotten over i en bolle og avkjøl.

Vaniljekrem

2 stk. gelatinplater

1 stk. vaniljestang

6 eggeplommer

1 dl sukker

4 dl melk

1 dl kremfløte

2 ss maisenna

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.

  • Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med eggeplommer, melk, kremfløte, sukker, og maisstivelse.

  • Rør hele tiden og varm sausen opp til den tykner. Den må ikke koke, da kan den skille seg.

  • Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme eggekremen. Sil over i en bolle og avkjøl kremen i kaldt vannbad.

  • Legg gjerne plastfilm over helt ned til kremen for å unngå snerk.