«Jurassic Park» er som nevnt et mesterverk som tar for seg klonede dinosaurer i en «nasjonalpark» på en øy utenfor Costa Rica. Her har milliardær og filantrop John Hammond (Richard Attenborough) og en gruppe vitenskapsmenn fra bioingeniør-firmaet InGen klonet dinosaurer fra fossilt DNA. Når en arbeider ved parken blir drept av en Velociraptor, blir eksperter (matematiker Ian Malcolm (Jeff Goldblum), paleontolog Alan Grant (Sam Neill) og paleobotaniker Ellie Sattler (Laura Dern)) sendt nedover for å finne ut hvor vidt parken er trygg for folk eller ei.

Alt går ikke som planlagt, dinosaurene dukker ikke alltid opp, en Triceratops er syk, og en storm nærmer seg øya, så folk flest drar over til fastlandet, men noen blir igjen, blant annet Sattler som vil hjelpe parkens veterinær med å undersøke triceratopsen, og den korrupte programmereren Dennis Nedry (Wayne Knight) som kobler ut parkens sikkerhetssystem for å stjele dinosaurfostre, og med litt klabb og babb, bryter marerittet løs.

Filmen var spennende og actionfylt da den kom, og har holdt seg godt i 21 år. Anbefales for alle, det være seg om du er 10 eller 100.