«Himmel og helvete» er en norsk dramafilm fra 1969. Den starter med en husmor som kommer hjem, og finner sin datter Ingrid halvdød av narkotika. Hun dør et par timer senere på sykehuset. Mens politiet gjennomsøker rommet hennes, dukker pusheren Johan opp, men politiet kan ikke ta ham på noe. Han jobber for øvrig for den jugoslaviske langeren Zatek, som smugler hasj fra Sverige ved bruk av bildekk.

Så møter vi vestkantungdommene Eva (Sigrid Huun) og Arne (Lillebjørn Nilsen). På et skoleforedrag får de høre at hasj er ufarlig, og velger senere å prøve det på en fest. Etter å ha røykt noen ganger, ønsker de å få tak i mer. De røyker først det som er igjen etter festen, før de stjeler fra broren til en venn.

Eva mister interessen for skolearbeidet, og begge vennene spør ovennevnte bror hvor de kan få tak i mer. Han nevner Zatek på Klubb 13, hvorpå Eva ligger med Zatek for å skaffe litt mer. Zatek tar siden livet av broren til vennen, fordi han er mistenksom.

Filmen er fylt med overdrivelser og skremselspropaganda, men er likevel absolutt severdig og en kultfilm fylt med action, råskap, og erotikk.