«Guardians of the Galaxy» er en amerikansk science fiction-/superhelt-film fra 2014 som handler om Peter Quill, også kjent som Star-Lord. Han stjeler en mystisk kule som den mektige, onde Ronan ønsker seg. Dette fører til at han blir målet for en ubarmhjertig dusørjakt.

Ronans ambisjoner truer hele universet, og for å riste ham av seg blir han tvunget inn i en ustabil pakt med en gjeng uforsonlige vesener: Rocket – en våpenelskende vaskebjørn-lignende fyr, Groot – et menneskelignende tre, den mystiske og dødelige Gamora, og den hevndrevne Drax the Destroyer.

Raskt oppdager Quill verdien av kulen og hvilken fare den utgjør for kosmos, og at han må gjøre sitt beste for å samle sine bøllete rivaler til et siste, desperat oppgjør – med galaksens skjebne i sine hender.

«Guardians of the Galaxy» er en av få Marvel-filmer fra nyere tid hvor ting faktisk har klaffet, og det har klaffet bra. I tillegg har filmen et framifrå soundtrack, med slagere fra blant andre 10CC, David Bowie, og Marvin Gaye.