Hva er vaffel? Definisjonen på vaffel er et jernstekt bakverk, men de fleste av oss tenker nok på tradisjonell vaffel laget med søt vaffelrøre toppet med syltetøy, ost, eller rømme.
I går fredag var det vaffeldagen, og jeg regner med den ble feiret rundt omkring, både på arbeidsplasser og i hjemmet. Vafler finnes i mange varianter, og de kan like gjerne brukes til lunch og saltmat, men da bør man droppe sukkeret i vaffelrøren.
Siden det er lørdag går vi i dag for en italiensk «vaffelpizza». Ja, du leste riktig, men kombinasjonen vaffel og pizzagarnityr fungerer faktisk utmerket.
Du trenger
6 egg
3 dl melk
3 dl hvetemel
Litt salt
½ rødløk, i strimler
¼ paprika, i små terninger
Ca. 16 stk. cherrytomater, delt i to
1 ss pesto, lag selv eller kjøp ferdig
Fersk basilikum eller timian
Revet parmigiano-reggiano eller tilsvarende ost (pecorino, grana padano osv.)
God spekeskinke
Slik gjør du det
Varm opp vaffeljernet til maksnivå. Ha eggene i en bolle, tilsett melk, hvetemel, og salt. Rør til en jevn røre.
Legg løk, tomat, pesto, og paprika i en skål. Bland sammen og la det trekke smak i 20–30 minutt.
Stek vafler, avkjøl noe før du legger spekeskinke, tomatsalat, og revet parmesan over.
Du kan gjøre mye med vafler, her er det bare fantasien som setter grenser.