Hva er vaffel? Definisjonen på vaffel er et jernstekt bakverk, men de fleste av oss tenker nok på tradisjonell vaffel laget med søt vaffelrøre toppet med syltetøy, ost, eller rømme.

I går fredag var det vaffeldagen, og jeg regner med den ble feiret rundt omkring, både på arbeidsplasser og i hjemmet. Vafler finnes i mange varianter, og de kan like gjerne brukes til lunch og saltmat, men da bør man droppe sukkeret i vaffelrøren.

Siden det er lørdag går vi i dag for en italiensk «vaffelpizza». Ja, du leste riktig, men kombinasjonen vaffel og pizzagarnityr fungerer faktisk utmerket.

Du trenger

6 egg

3 dl melk

3 dl hvetemel

Litt salt

½ rødløk, i strimler

¼ paprika, i små terninger

Ca. 16 stk. cherrytomater, delt i to

1 ss pesto, lag selv eller kjøp ferdig

Fersk basilikum eller timian

Revet parmigiano-reggiano eller tilsvarende ost (pecorino, grana padano osv.)

God spekeskinke

Slik gjør du det

  • Varm opp vaffeljernet til maksnivå. Ha eggene i en bolle, tilsett melk, hvetemel, og salt. Rør til en jevn røre.

  • Legg løk, tomat, pesto, og paprika i en skål. Bland sammen og la det trekke smak i 20–30 minutt.

  • Stek vafler, avkjøl noe før du legger spekeskinke, tomatsalat, og revet parmesan over.

Du kan gjøre mye med vafler, her er det bare fantasien som setter grenser.