Orkanger

I dag melder yr.no om 7 grader hele dagen. Regn og lett bris (det er vel mer flau vind, men det er en annen sak) i formiddag og ettermiddag, skyet og flau vind i kveld.

Torsdag meldes det om skyet, 3 grader og flau vind natt og morgen, 5 og svak på formiddagen, 7 på ettermiddagen, og lettskyet og 8 på kvelden.

Fredag meldes det om skyet, 7 grader og svak vind natt og morgen, 8 og flau på formiddagen, lettskyet, 9 og vindstille på ettermiddagen (akkurat da kunne jeg tenkt meg full storm og 15 varmegrader – gjerne rundt klokken 17:00, men det er en annen sak), og regn, 9 og svak vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere og laber bris til flau vind i dag, skyet, 2 til 1 grader varmere og laber til frisk bris torsdag (noen er heldigere enn andre, ser jeg), og 3 grader varmere til 3 kaldere og laber bris til vindstille fredag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og lett bris til vindstille i dag, skyet til sol og 1 grad kaldere til 2 varmere torsdag, og 1 grad varmere til 1 kaldere og svak til flau vind fredag.

I Rennebu meldes det om skyet, 3 til 2 grader kaldere og laber bris i dag, skyet, 1 til 4 grader kaldere og laber til frisk bris torsdag, og skyet til lettskyet, 3 til 2 grader kaldere og laber til lett bris fredag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere og lett bris til svak vind i dag, skyet til duskregn og 1 grad varmere til 1 kaldere torsdag, og 1 grad varmere og svak til flau vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 3 til 2 grader varmere og flau vind til lett bris torsdag, og 3 til 1 grader varmere og lett bris til vindstille fredag.

På Krokstadøra meldes det om skyet, 1 grad varmere og lett til laber bris torsdag, og 1 til 2 grader varmere og laber bris til flau vind fredag.

Og i Børsa meldes det om regn til lettskyet, 1 grad varmere og laber bris til svak vind i dag, 3 til 1 grader varmere og lett til laber bris torsdag, og 3 grader varmere og laber bris til flau vind fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det atter handle om det danske bandet jeg skrev om på mandag som jeg er så glad i, nemlig Mew. Føler meg ikke helt ferdig med dem.

«Comforting Sounds» er siste sang på andrealbumet, «Half the World is Watching Me», fra 2000, og også å finne på tredjealbumet «Frengers: Not Quite Friends, But Not Quite Strangers», et slags samlealbum fra 2003. Sangen handler om å miste tryggheten og uskyldigheten fra barndommen, og vokse opp – selv om man ikke vil. Du vokser opp og innser at ikke alle voksne er snille og greie. Det er en ganske ærlig sang, som i grunn minner meg litt om Sigur Rós, både melodisk og lyrisk. Sangen ble covret av Birdy på albumet «Birdy» fra 2011, og har blitt brukt på rulleteksten på episode 6, sesong 2 av HBOs serie «Eastbound and Down».

«Like Paper Cuts» er et spor fra «Am I Wry? No»-singelen fra 2002, og har så vidt jeg vet, aldri vært utgitt på et studioalbum. Sangen handler om å være sårbar, og redd for å prøve noe nytt, som for eksempel å forelske seg igjen i frykten av at den nye personen ikke skal være slik som man ser for seg, og alt skal bli jævlig. Sangen kan også tolkes til å handle om å være redd for å bli lurt. Papir er stort sett harmløst, men du kan kutte deg på det, og det gjør vondt. Sangeren trodde han endelig fant ekte kjærlighet, men det viste seg at det hele var en løgn.

«Snow Brigade» er en sang fra tredjealbumet, «Frengers», fra 2003, og en ganske rocka og herlig sang generelt. Særlig når refrenget sparker inn. «I'll find you somewhere / Show you how much I care / Know that there is no escape / From my snow brigade». Sangen kan tolkes på flere måter, en av de vanligste ser ut til å være at den handler om en venn som er avhengig av kokain, da «snow» er slang for kokain, og «winter» er slang for kokainavhengighet, men jeg er skeptisk. Mews tekster og personlighet generelt fremstår ikke som noe som har med narkotika å gjøre. Selv liker jeg å tro at den handler om noen som er redd for å vise sin sanne personlighet, og sangeren vil oppmuntre vedkommende til å være seg selv. Samtidig angrer sangeren på at han ikke var der for vedkommende når vedkommende trengte ham mest.

«Behind the Drapes» er også fra «Frengers», og kan tolkes til å være en sang om å vokse opp, uten å ville falle inn i den samme traurige «takten» som voksne ser ut til å leve i. Som barn som gjemmer seg bak gardinene og er i sin egen, separate verden, når de voksne har selskap eller lignende. Når de vokser opp, blir de gjett mot det samme «kjedelige» livet de voksne har, og det blir satt krav og forventinger til hvordan de skal bli. Samtidig leter de etter en mulighet til å komme seg vekk og unna det forhandsbestemte livet. TLDR: En sang om dødeligheten til uskyldighet og barndom.

«Eight Flew Over, One Was Destroyed» er også fra tredjealbumet, og den siste sangen jeg tar for meg i dag. Sangen kan enkelt og greit tolkes til det å ha noen der i fall du faller. En annen tolkning kan være at noen som betød svært mye for deg har forlatt denne verden, og du blir så deprimert og savner vedkommende så mye at du er villig til å ta ditt eget liv, kun for å være sammen med dem igjen.

Spillelister

Wimp

Spotify (mangler «Like Paper Cuts»)