Når du leser dette, er du nok godt i gang med forberedelsene til kveldens julemat. Dagens «stalltips» til julematen er å la maten få den tiden den trenger, slik at den blir best mulig. Stresset mat og stresset kokk er en dårlig kombinasjon.

Dagens tips er til julefrokosten, enten i morgen eller senere i jula. Det er en fin måte å bruke opp rester på. Stek sprø vafler av butterdeig, lag en rødkålsalat, og server dette sammen med kjøttpålegg eller kjøttrester fra julaften.

PS: Sprø butterdeigsvafler passer også fint med en blanding av lunt bacon, sennep, og kalde rester lutefisk på.

Du trenger

4 stk. frosne butterdeigsplater, eller hvis du vil – lag butterdeigen selv

1 dl seterrømme

1 dl rødkål

½ rødløk, finhakket

Sylte, lammerull, ribbe, pinnekjøttrester, eller annet kjøttpålegg

Litt nyklipt, fersk timian om du har

Slik gjør du det

  • Tin butterdeigen. Del platene i to deler og kjevle de ut til størrelsen på vaffeljernet.

  • Stek butterdeigssleivene på middels varme i vaffeljernet i 2 til 3 minutt til de er sprø.

  • Pisk rømmen til den er luftig, bland inn rødkål (husk å sile av safta), rødløk, og timian.

  • Legg en klatt med rødkålsalaten på vaflene sammen med en skive kjøttpålegg.