Suksessforfatter Lars Mytting: - Jeg går inn for varig vern av disse pensjonistene

Mytting besøkte Thamspaviljongen før han skrev bestselgerromanene Søsterklokkene og Hekneveven.

- Jeg går inn for varig vern av pensjonistene som har utført dette arbeidet, for de er de eneste i verden som har så fersk kunnskap om oppføring av stavkirker, sier Lars Mytting om pensjonistene i Prosjekt heimatt.   Foto: Catharina Morken

De er de eneste i verden som har så fersk kunnskap om oppføring av stavkirker. Noen bør gi dem medalje og diplom.

Lars Mytting, forfatter
mn24

Få norske forfattere har hatt en slik suksess som Lars Mytting de siste årene. Han slo for alvor igjennom i 2011, med sakprosaboka Hel ved. Mytting greide kunststykket å få folk til å gå mann av huse for å kjøpe ei bok med undertittelen «Alt om hogging, stabling og tørking - og vedfyringens sjel». Boka vakte internasjonal oppsikt, og ble blant annet belønnet med Årets bok i England i 2016, i klassen for sakprosa.