Rockeaften av rang

Lørdag feiret Oktoberrock sitt 10-års jubileum med en storstilt reise tilbake til 80-tallet.
Nyheter

I den tiende utgaven av Oktoberrock var det duket til nostalgi, allsang og rockemusikk av høy kvalitet.

Hyllest til Pink Floyd

Minifestivalen har i år satset stort på å blåse liv i gamle slagere fra både 70- og 80-tallet, med internasjonale storheter som Slade og Tony Carey’s Rainbow Project, og norske helter som Bente Smaavik og Tindrum på plakaten.

Først ut på scenen i Orklahallen var Snakerush og Crossnail, etterfulgt av kritikerroste The Wall – A Tribute to Pink Floyd, som vartet opp med kjente og kjære låter som «The Dark Side of the Moon», «Shine On» og «Another Brick in The Wall». I sann Pink Floyd-stil var lys- og lydeffektene noe utenom det vanlige.

Tribute-bandets gitarist, orkdalingen Bjørn Asbøll, stod dessuten for en kveldens desidert råeste gitarsoloer.

SE FLERE BILDER HER

Store sko å fylle

Etter hyllesten til Roger Waters og co, var scenen klar for Tony Carey’s Rainbow Project: The Dio Years.

Med Tore André Helgemo i rollen som Ronnie James Dio, og musikk fra Rainbows storhetstid bergtar de orkdalspublikummet med en energisk konsert. Å fylle skoene til Dio er ingen enkel oppgave, men Helgemo lykkes med glans.

Tony Carey har stålkontroll bak keyboardet, og med seg har han hemnværing Jan Holberg på bass, Jostein Svarstad på gitar og Per Ole Iversen på trommer.

Feststemninga blant publikum ble stor da musikken fra platene «Rising» (1976) og «Long Live Rock 'n' Roll» (1978) fylte Orklahallen.

Gjenforent på scenen

Og stemningen ble slettes ikke dårligere når trønderrockens førstedame Bente Smaavik med band entrer scenen. Som en overraskelse til publikum inviterte Smaavik til en forrykende Blonde On Blonde-gjenforening, og samlet fire av bandets tidligere medlemmer til låter som «Weekend Hero» og «Am I Right?». Det ble et kjærkomment gjenhør for publikum, som kvitterte med hender i været og allsang.

Avsluttet med et brak

Slade og Tindrum fikk æren av å avslutte årets Oktoberrock, og gjorde det med et brak. Det var på forhånd knyttet store forventninger til det engelske bandet Slade, som hadde sin storhetstid på 70-tallet. Men bandet beviste at hitene «Cum On Feel The Noize», «My Oh My» og «Far Far Away» fremdeles lever i beste velgående.

Tindrum stilte med Sid Ringsby og Morten «Diesel» Dahl fra originalbesetninga og Miriam Lebreche på vokal. Rockebandet var svært populært på slutten av 80- tallet og fram til starten på 90-tallet, og er kanskje mest kjent for hiten «Drums of War». Og Tindrum satte et verdig publikum for kvelden. Morten «Diesel» Dahl viste at han fortsatt håndterer trommestikkene både kraftfullt og ikke minst presist, og Lebreche avslørte en stemmeprakt som få i Norge har kapasitet til å kopiere. Spesielt vokalinnsatsen på den vakre balladen «Rain» ga folk gåsehud – det var utrolig vakkert.