Eggen åpnet mikrobryggeri

Mikrobryggeriet er høytidelig åpnet. Fra venstre Elisabeth Opphaug, Nils Arne Eggen og Anita Holten. 

Nyheter

– Alle byer med respekt for seg selv skal ha sitt bryggeri. Det var på tide at Orkanger også fikk sitt eget, sa Nils Arne Eggen i sin åpningstale.

Et trettitalls skuelystne og ølinteresserte var samlet da Kolbanussen mikrobryggeri inviterte til offisiell åpning mandag kveld.

Ole Andreas Opphaug og kona Elisabeth har i to og et halvt år jobbet med bryggeriprosjektet. De har fått orden på selve bryggeprosessen og alle formaliteter rundt det å kunne selge produktene i markedet.

Til å foreta den offisielle åpningen hadde de fått med seg Nils Arne Eggen. Han benyttet anledningen til å gratulere bryggerieierne med både flotte produkter og med valg av et historisk navn på bryggeriet.

John Kolbanussen skrev seg inn i lokalhistorien som en helt da han reddet to mann fra et dramatisk forlis i Orkdalsfjorden i 1840. Eggen mente for øvrig at alle tiltak som løfter bygda og byen og som samtidig smaker godt, absolutt er av det gode.

Nils Arne Eggen gledet seg til å smake på produktene, og kunne røpe at han er veldig glad i øl til mat.

– Jeg kan nyte et glass hvitvin til fisk, men foretrekker så absolutt øl. Jeg har heldigvis hatt en jobb hvor jeg har fått reise mye omkring, og det er alltid spennende å få smake på lokalprodusert brygg. Jeg synes dette initiativet som ekteparet Opphaug har gjort, absolutt fortjener ros, og jeg ønsker dem all mulig lykke til med bryggeriet og det videre arbeidet.

Les mer om åpninga i torsdagens papiravis.