Mindreårig jente skadet i alvorlig sak

14-årig gutt pågrepet av politiet.

Politibiler sperret veien på begge sider av Buan gård. Video: Øyvind Brostrøm

Veien mellom Sika og Kvåle ble stengt i 14-tida mandag ettermiddag.  

Nyheter

Ei jente under 15 år i Orkdal er skadet og er nå til undersøkelse på St. Olavs hospital. Hun skal ha blitt skadet av en gutt under 15 år. Begge er altså under den kriminelle lavalder.

– Gutten er tatt hånd om av politiet, opplyser Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor til ST i 18.30-tida mandag kveld.

Politiaksjonen ble utløst like før klokka 14 i dag (mandag). Saken ble raskt betegnet som en «veldig alvorlig sak», men at det ikke skulle dreie seg om liv eller død.

POLITIAKSJON I ORKDAL

Dette skjedde i området ved Buan gård i Orkdal. Vegen mellom Kvåle og Sika ble umiddelbart stengt vel 200 meter på begge sider av Buan gård. Kommandobiler fra politiet i Trondheim kom til stedet. De fikk bistand av lokalt politi.

– Nå foregår det teknisk og taktisk etterforskning på stedet. Det er også hunder der, sier Fagerholt, som ikke vil si eksakt hvor hendelsen har skjedd.

Hun sier at det foreløpig er et ukjent skadeomfang på jenta. Fagerholt vet heller ikke om det er brukt gjenstander eller våpen i voldsutøvelsen.

– Vi driver og kartlegger nå, blant annet gjennom avhør, sier hun i kveld.

Hun ønsker ikke å kommentere hvilken relasjon det er mellom jenta og gutten.

Politiet vil gjennomføre krimteknisk undersøkelse på flere potensielle åsted ifølge Fagerholt.

En patrulje med bevæpnet politi ankom stedet i 15.30-tida.