Love story på Hawaii

Se video fra parets bryllupsreise – både under vann, på land og fra lufta.

Bryllupsvideo fra Kuaui

Nyheter

HEMNE/USA: Harald Vaagan fra Hellandsjøen i Hemne giftet seg med Annika Gaar fra USA i februar i fjor. I mai la de ut på bryllupsreise – til eksotiske Hawaii.

Det ble en tur spekket med inntrykk og opplevelser, og definitivt en ny og annerledes måte å reise 17. mai på.

Harald Vaagan har redigert sammen en video fra turen. Og her forteller han med egne ord kort om turen, som nærmere bestemt gikk til øya Kauai, i et reisebrev:

* * *

På campingtur rundt Kauai

«Vi dro på campingtur rundt på Kauai som del av vår bryllupsreise.

Etter en 45 minutters flytur fra Oahu, lander vi i Lihue, som også er det naturlige knutepunktet med flyplass og havn. Det er i overkant av 67 000 mennesker som bor her, men det antallet kan du bare glemme for du er ikke den eneste turisten her.

Jeg starter bilen og vi ruller ut av flyplassen med Haena som destinasjon. Her vil vi slå camp før vi prøver oss på en fottur langs Napalikysten. Vi har bare ett lite problem. Vi mangler tillatelse for å campe på øya. Den får du på et kontor i byen, og det har ikke åpent i helgene. Og nå er det lørdag.

Vi hadde hørt skremselspropagandaen om saftige bøter for camping uten en slik tillatelse. Men hva kunne vi gjøre?

Bilen vi leier, en Jeep Wrangler, tar oss komfortabelt til den lille stranden Haena, Det er vel en time til solnedgang, så vi rusler en tur.

Over «revet» Tunnels ser vi en surfer som koser seg. Det skulle vise seg å være Mike Coots, en kjent lokal surfer som fikk revet av det ene beinet i et tigerhaiangrep som liten gutt. Men Mike ga ikke opp og surfer i dag med protese. Du ser springende med brettet i solnedgangen på filmen.

Natten blir kort. Hanene starter å gaule tidlig. Men det er perfekt, for disse tidlige morgentimene bør du egentlig få med deg.

Så «banker» det på teltduken!

Noen vennlige ord senere med «campingpatruljen» er vi lettet over å ha måttet betale 2 dollar ekstra pr. natt pr. snute. Dvs. 5 dollar natta ved Stillehavet og med fasiliteter som dusj og toalett rett ved siden av, og gratis vekking.

17. mai blir feiret med lang fottur langs Napalikysten og inn til et vakkert fossefall. De er det mange av på Kauai.

Mt Waialeale på Kauai er et av stedene i verden hvor det kommer mest nedbør. I snitt har det årlig kommet 1071,88 cm (422 inch) med regn siden 1912. Klimaet på øya er som du skjønner fuktig, men øya er helt unik og sør på den sovende vulkanøya forekommer det faktisk tørketid.

Øya er ikke stor, 1456 kvadratkilometer, og med vei nesten helt rundt kan man utforske mye på kort tid. Det som skiller endepunktene er vakre Napalikysten. Grøntkledde fjell og klipper som stuper ned i havet. Det er som på TV!! Eller som å se Jurassic Park. Mye er filmet her.

Natta vi campet ved Polihale var kanskje den beste. 10-11 kilometer med strand og nesten ingen i sikte. Her satt vi oppe lenge å så på stjerneskuddene og surfet til frokost.

På Kauai, bedre kjent som Garden Isle, finner du også Stillehavets Grand Canyon, Waimea Canyon. Den tar pusten av deg!

Og du, smell til med en helikoptertur rundt øya. Det er et must. Den tok vi til slutt og da fikk vi sett nesten alle stedene vi hadde vært.

Konklusjon: Bare begynn å spare for opplevelsene står i kø og venter på deg».

Harald Vaagan