Får feire bursdag med kongeparet

Meldalsjenta Marit Johanne Nielsen får en 25-årsdag hun sent vil glemme.

Marit Johanne Nielsen. 

Nyheter

– Det kom helt uventet. Jeg føler meg heldig! sier Nielsen til ST.

I år er det 25 år siden kong Harald og dronning Sonja ble Norges kongepar. Regjeringen ønsker å markere dette jubileet ved å gi en gave til kongeparet. Blant annet består gaven av en festforestilling i universitetsaulaen 17. januar.

– Kjempeoverrasket

Hit inviteres ungdommer fra alle landets fylker som blir 25 år rundt denne dagen. Nielsens bursdag sammenfaller akkurat med datoen.

– Jeg ble oppringt av Fylkesmannen mens jeg leste til eksamen i desember. De hadde visst ei liste med alle ungdommer i fylket som fyller 25 rundt denne tida, og hadde valgt ut meg, sier Nielsen.

– Hvordan reagerte du?

– Jeg ble kjempeoverrasket og veldig glad for å bli invitert. Jeg vil selvsagt være med på dette, det blir en stor opplevelse, sier hun.

Velger kjole

Én 25-åring fra hvert fylke er utvalgt.

– Vi skal spise lunsj sammen med fylkesmennene, før vi skal på konserten. Det er en festforestilling med Kringkastingsorkesteret og artister som har preget de siste 25 årene av norsk kulturliv, sier hun.

– Og hva blir antrekket når du skal feire sammen med kongeparet?

– En fin kjole. Det sto i invitasjonen at antrekket skulle være pent, sier Nielsen, som gleder seg til en bursdagsfeiring hun aldri kommer til å glemme.