Konflikt kan nærme seg en løsning

Det har vært en langvarig konflikt mellom Stiftelsen Orkla industrimuseum og Thamshavnbanens venner. Nå nærmer det seg trolig en samarbeidsavtale.Arkivbilde 

Nyheter

I dag skal Stiftelsen Orkla industrimuseum vedta om de godkjenner avtaleforslaget fra Thamshavnbanens venner. Styret i stiftelsen møtes i lokalene til Orkla industrimuseum i dag klokka 12.

– Vi skal ta stiling til det reviderte avtaleforslaget fra venneforeninga. Jeg har et godt håp om at det går bra, sier styreleder i stiftelsen, Are Hilstad.

Han påpeker samtidig at han ikke kan forskuttere møteresultatet.

Historikk

Bakgrunnen for konflikten mellom Thamshavnbanens venner og ledelsen ved Orkla Industrimuseum.er som følger:

¤ Leder og nestleder i Thamshavnbanens venner fjernet tidlig i juni i fjor deler fra restaurantvogna (som er foreningas eiendom) slik at den ikke kunne brukes.

¤ Industrimuseet vurderte erstatningskrav mot venneforeninga for tap og kostnader for at de risikerte å avlyse bestilte togturer.

¤ Venneforeninga mener Orkla Industrimuseum slurver med sikkerheten på Thamshavnbanen.

¤ Thamshavnbanens venner vedtok sist vinter at alt samarbeid med Orkla Industrimuseum skulle opphøre, men vedtaket ble oppheva 17. juni i fjor.

Revidert forslag

Et forhandlingsutvalg med representanter fra begge partene har jobbet for å komme fram til en ny samarbeidsavtale. Et forslag ble lagt fram i fjor høst. Stiftelsen godkjente dette.

Men like før nyttår kom et nytt, revidert forslag fra venneforeninga. Det er dette forslaget stiftelsen i dag skal behandle.

– Den reviderte utgaven snur på ingen måte opp ned på avtalen. Det er snakk om enkelte omformuleringer, sier Hilstad

Signering gjenstår

Samarbeidsavtalen mellom partene skal i grove trekk si noe om museets disposisjonsrett over eiendelene til venneforeninga. I tillegg er intensjonen at partene skal møtes to ganger i året (før og etter sesong) for såkalte dialogmøter.

– Hva er gangen videre etter møtet i dag?

– Da gjenstår det signering av avtalen fra begge partene, svarer Hilstad.