I dag samles formannskapene i Skaun, Melhus og Midtre Gauldal samt rådmenn i formannskapssalen i Melhus rådhus for å diskutere arbeidet med en eventuell sammenslåing av de tre kommunene. Ifølge Skaun kommune vil også konsulentselskapet Agenda Kaupang, som er engasjert til å utrede en eventuell sammenslåing, være til stede i møtet.

Mandag var beskjeden fra Skaun kommune at media eller andre ikke får være med og følge diskusjonene. Enhetsleder Gunhild Landrø i Skaun kommune opplyser til ST at møtet vil være lukket:

«Møtet i morgen er et Dialogmøte som de tre styringsgruppene for kommunereformen i Melhus, Midtre-Gauldal og Skaun er invitert til. Det er altså ikke et ordinært formannskapsmøte og møtet er ikke et åpent møte», skriver Landrø i en epost til ST.

Etter at ST ba om begrunnelse for å lukke møtet, sendte rådmann Jan-Yngvar Kiel mandag kveld denne eposten til avisen:

"Det kan se ut som det er oppstått en aldri så liten misforståelse her. Møtet i morgen er et dialogmøte/arbeidsmøte der oppdragsgiver har et møte med oppdragstaker (utreder). Det er ikke et ordinært formannskapsmøte med tilhørende ordinær innkalling. Det er likevel ikke slik at det er et møte med åpen invitasjon, - de inviterte er formannskapsmedlemmer. Men møtet er ikke lukket av den grunn", skriver Kiel og viser til at det ikke er opp til rådmannen å fatte beslutning om å lukke møter.

Senest mandag uttaler ordfører Sivert Moen i Midtre Gauldal at han ser det som naturlig at kommunen ikke slår seg sammen med andre kommuner. Heller ikke Melhus har kommet med signaler som tyder på nevneverdig iver etter å slå seg sammen med Skaun. Samtidig er Skaun bare få dager unna å kunne signere en intensjonsavtale med Orkdal, Meldal, Rindal, Snillfjord og Agdenes om en ny storkommune i orkdalsregionen.