Så ble det folkefest i bygda

Nye Nerskogen Landhandel ble offisielt åpnet med et øksehogg av ordfører i Rennebu, Ola Øie, fredag 18. mars.
Nyheter

Oppdalordføreren kom også med blomsterhilsen, mens fastboende og hyttefolket kom med store smil.

Ny tidsregning

Den nye butikken starter på mange måter en ny tidsregning i fjellgrenda. Det forteller at grenda er verdt og satses på. Det mener i alle fall lokalpolitikerne som vedtok å bygge et nytt næringsbygg på Nerskogen.

På grunn av de mange hyttene og hytteturistene er det mye som tyder på at det er liv laga å starte næring på Nerskogen. Ikke minst har en større butikk vært lenge etterspurt. Når også lokalbefolkninga slår ring rundt nærbutikken, er sjansen for å lykkes, større.

Imponert

Butikken som åpnet fredag før palmesøndag, er en stor og flott Joker-butikk med tilhørende kafé. Det innebærer at butikken blir en møteplass i dobbel forstand.

Så er det også blitt jobbet hardt for å få butikken opp å gå til påske som er den store kjøpefesten på Nerskogen. Ordfører Ola Øie understreket også hvor viktig det er å ha mennesker som står på i små lokalsamfunn. I likhet med ordføreren var det mange som var imponert over butikkeier Toril Dullum Lund denne dagen.

– Uten Toril Dullum Lund i spissen, hadde dette aldri gått, ble det hevdet.

Dugnadsiver

Bygget har kommet opp i et forrykende tempo i løpet av vinteren. Når det gjelder offentlige bygg, blir det ofte forsinkelser. Det gjelder ikke næringsbygget på Nerskogen hvor folk har stilt opp på dugnad for å få alt på plass til påske. Det ble fortalt at dugnadsfolk og ansatte droppet både legetimer og pauser mellom arbeid og fjøs for å få varene på plass i hyllene til åpninga.