I dagens kommunestyremøte i Melhus vil politikerne måtte ta standpunkt til om de vil inngå forhandlinger om intensjonsavtaler med nabokommunene Skaun og Midtre Gauldal, eller ikke. Det bekrefter ordfører Gunnar Krogstad (Ap).

– Vi må ta stilling til hvordan vi tenker dette videre. Vi har drevet og ventet på hverandre, men det går ikke an å holde på med det i evigheter, sier Krogstad.

Gruppeleder for Senterpartiet, Jorid Jagtøyen, tror kommunestyret vil gå for å starte forhandlinger med Skaun.

– Jeg tror det ender opp med at vi går i intensjonsavtale med Skaun. Jeg ser ingen grunn til å gå videre med Midtre Gauldal. Det blir for lange avstander, sier hun.

til Trønderbladet sier partileder i Ap, Einar Gimse Syrstad, at de vil gå for å starte forhandlinger med Skaun. Han er også gruppeleder for Ap, H og KrF, og de tre partiene utgjør flertallet i Melhus kommunestyre.

Skulle Melhus-politikerne bestemme seg for ikke å starte forhandlinger med Skaun, risikerer skauningene å stå uten reelle alternativer for sammenslåing. Samtidig er det tverrpolitisk enighet i Skaun om at kommunen må bli en del av «vest-alternativet», som innebærer at de be om å få tre inn i intensjonsavtalen mellom kommunene i Orkdals-regionen.

Mer om dette kan du lese i dagens papirutgave av avisa Sør-Trøndelag.