I kommunestyret ti dager gammel

Ville ta ordet én gang i reformdebatten.

Mamma Siri Selnes hadde med seg dattera Ane Lovise på bare ti dager i kommunestyret. 

Nyheter

SNILLFJORD: Ane Lovise Klungervik Selnes er nok tidenes yngste kommunestyrerepresentant i Snillfjord, bare ti dager (!) gammel.

Var litt stille

Torsdag var hun med mamma Siri, da både kommunereform og mer til sto på agendaen. I sitt aller første møte var hun ikke spesielt ivrig etter å delta i debatten. Det er ofte slik i debuten, uavhengig av alder.

Men den ene gangen hun antydet å ville si noe, var ordfører John Lernes klar til å la Ane få ordet. Han fikk bare ikke helt med seg hva hun sa. Men det var trolig et innspill i reformdebatten; «ta hensyn til ungdommen».

Fem fra Sp

Ane Lovise er femte generasjon Sp-er i kommunestyret i Snillfjord. Ja, om hun da velger politikk og Sp. Hvis vi starter med begynnelsen, så var Jon Selnes ordfører fra 1. januar 1968 til 31. desember 1979. Hans sønn Johan Kolbjørn Selnes satt i kommunestyret, det samme gjorde hans sønn igjen Jens Selnes. Nå er det Jens’ datter Siri Johanne Selnes som fører arven videre.

– Her har vi nok femte generasjon Senterparti-politiker, sier hun med et smil.

Bestefar i Ap

For øvrig jumpet Ane også opp i armene til bestefar Reidar Klungervik i pausen. Selv om han representerer Ap i kommunestyret...