Brannvesenet og ambulanse rykket mandag formiddag like før klokka 11 ut til ei trafikkulykke på E39 ved Vasslivatnet på Søvasskjølen.

En bil med en tilhenger kjørte i retning Hemne og Sunnmøre da ulykka skjedde. Ifølge STs reporter på stedet skal bilen ha skjenet over i motgående kjørefelt og truffet rekkverket.

Dette skjedde under forsøk på forbikjøring av to semitrailere lastet med betongelement. Hvert kjøretøy er cirka 20 meter langt. De var på vei til Smøla.

Tilhengeren som var lastet med en personbil, vippet rundt. Bilen på tilhengeren ble slengt ut i Vasslivatnet, som ligger inntil veien.

Sjåføren fikk bilen, som dro tilhengeren, tilbake på veien, men kjørte deretter over til høyre og inn i en bergnabb hvor den stoppet, cirka 70 meter fra der rekkverket ble skadet.

Sjåføren av personbilen, en 21 år gammel mann, kom uskadd fra hendelsen, mens passasjeren får behandling i ambulansen på stedet for lettere skader. Begge de to i personbilen er menn.

Det er rekvirert dykkere i redningsarbeidet med bilen i vannet. De ankommer i 14-tida. Det er også lagt ut lenser rundt kjøretøyet som det lekker olje fra.

Den bakerste semitraileren hadde et såkalt dashcam i frontruta. Det vil si at forbikjøringen ble filmet, noe som kan bli viktige bevis for politiet i etterforskninga. Det er ifølge politiet ikke gjort førerkortbeslag i saken.

Trafikken slippes forbi ulykkesstedet puljevis, så det er ingen nevneverdig ventetid å snakke om.