Bilen hadde stereoanlegg verdt 300 000 kroner

Bilstereobilen havnet i Vasslivatnet på Søvasskjølen etter ei trafikkulykke på mandag. Foto: John M. Myrhaug 

Bilen med bilhengeren kjørte altså i retning Hemne og Sunnmøre da ulykka skjedde i forbindelse med forbikjøring av to semitrailere.  

Nyheter

Bilen som mandag formiddag i 11-tida ble slengt av en tilhenger og havnet i Vasslivatnet ved E39 på Søvasskjølen, viste seg å være en såkalt bilstereobil.

De to kameratene som kjørte doningen med denne bilen på hengeren, kom fra lørdagens NM i bilstereo i Alta. Her er det om å spille med høyest mulig desibel på gitte sanger.


 

– Dette er en Golf. Stereoanlegget er verdt 300 000 kroner. Bilen er egentlig bare et skall rundt anlegget, forteller 21-åringen som kjørte bilen med tilhengeren.

Det var passasjeren hans som eier bilen som havnet i vannet.

– Hvordan gikk det i NM?

– Det ble gull.

Begge de to kameratene ble etter hendelsen på Søvasskjølen fraktet til St. Olavs hospital med ambulanse for en helsesjekk. Ingen av dem ble nevneverdig skadd. Samme kveld fløy de hjem til Ålesund.

Bilstereobilen er det brukt cirka 2000 timer å bygge opp. Med en arbeidstimespris på 600 kroner, betyr det at «den druknede bilen» var verdt 1,2 millioner kroner.

Det var HOB verkstedsenter på Kyrksæterøra som stod for bergingsarbeidet etter ulykka.

– Det var en krevende operasjon som tok noen timer. Vi måtte også tilkalle brannvesenet igjen etter at bilen var kommet opp av vannet. Det begynte å ryke igjen. Du vet, med et slikt stereoanlegg, var det noen batterier baki der, forteller Bjørn Hafsmo, kundemottaker ved verkstedsenteret.

En dykker måtte rekvireres for å feste stroppene på bilen som lå fire-fem meter under vannflata.

– Vi hyret inn en lokal hemnværing. Vi fikser det meste, humrer Hafsmo.

Deretter ble kjøretøyet fraktet til Kyrksæterøra.

– Hvordan er tilstanden på bilen etter turen i vannet?

– Den er kondemnert, forteller Hafsmo.

Bilen med bilhengeren kjørte altså i retning Hemne og Sunnmøre da ulykka skjedde i forbindelse med forbikjøring av to semitrailere.

I mindre perioder ble E39 stengt i forbindelse med ulykka og redningsarbeidet.