For kort tid siden ble denne villaeiendommen på Fannrem i Orkdal lagt ut for salg. Aldri tidligere er en enebolig i STs nedslagsfelt lagt ut med en så høy prisantydning: 7,9 millioner kroner.

Ifølge annonsen avholdes det kun private visninger. Og det skjer i første omgang på onsdag denne uka.

– Vi har mottatt fire henvendelser før morgendagens visning. Blant annet er to fra Trondheim og én fra Orkdal, forteller Hans Christian Espenes, eiendomsmegler og partner i Privatmegleren.

Han poengterer at dette er en type eiendom der kjøperen godt kan komme fra et annet sted enn Orkdal, ikke minst med tanke på den korte avstanden i kjøretid det er inn til Trondheim.

– Jeg er bra sikker på at vi finner en kjøper til eiendommen. Det er imidlertid ikke sikkert det skjer den første uka. Når det er sagt, har vi satt et salgsløp på nesten ett år. Vi har det ikke travelt, sier Espenes.

Villaeiendommen, som ligger cirka én kilometer sør for Orkdal kirke, er på tre mål tomt. Trønderlån fra 1800-tallet og en nyere dobbeltgarasje medfølger også på kjøpet.

– Det er ikke med lett hjerte eieren selger denne eiendommen. Da er det også viktig å være tålmodig for å finne en kjøper som verdsetter den, påpeker eiendomsmegleren.

– Prisantydninga er høy til å være en eiendom «ute på landet». Har du solgt eiendommer i Orkdal tidligere?

– Ja, mange! Jeg har også hytte på Oppdal, og kjører gjennom Orkdal hver fredag og søndag, så jeg er godt kjent der, sier han.

Espenes forteller også at han for fire-fem år siden fikk i oppdrag å selge en bolig i Malvik. Lokale meglere hevdet at han ikke ville få mer enn seks millioner.

– Vi fant den rette kjøperen, og prisen ble åtte millioner til syvende og sist, sier han og sammenligner det salget litt med det som skal skje på Fannrem.

I Orkdal kommune er aldri en privateiendom solgt i nærheten av denne prisantydninga.

I Skaun kommune er den dyreste eneboligen solgt for 6,9 millioner. Den ligger på Børsøra i Børsa. Den dyreste boligen som noensinne er solgt i vårt nedslagsfelt, er en leilighet ved Eliløkken sjøside som gikk for hele 9,6 millioner kroner. Her er det for øvrig to leiligheter som ble slått sammen til én.