Her er «Årets bedrift i Hemne 2016»

Skogrand Camping mottok prisen som «Årets bedrift i Hemne2016» i Kulør`n. Fra venstre: Einride Snekvik, Ingrid Skogrand Snekvik, Odd Jarle Svanem, Tor Espnes. 

Skogrand Camping ligger helt nede ved Hemnefjorden. Bildet viser kun en liten del av anlegget. 

Nyheter

Det ble Skogrand Camping som vant prisen som «Årets bedrift i Hemne 2016». Campingplassen som ligger vakkert til ved Hemnefjorden, har vokst jevnt og trutt de siste årene og blitt en solid reiselivsbedrift.

I juryens begrunnelse for at Skogrand Camping fortjener prisen heter det blant annet:

«Virksomheten har i flere tiår stått fjellstøtt i Hemne-samfunnet, og har hele tiden utviklet seg. Stikkord er: Uhøytidelig og trivelig, uformell og alltid smilende, gjestfri og inkluderende.

Eierne står på døgnet rundt for at kundene skal få en så god opplevelse som mulig, og har gjort virksomheten til en livsstil. En stor del av kundene velger å komme tilbake år etter år, og bidrar til at Hemne får et godt rykte og omdømme».

I begrunnelsen vektlegges også den aktive holdninga bedriften hadde ved å sikre seg en langsiktig leiekontrakt med Statnett, selskapet som bygger kraftledning gjennom blant annet Hemne.

Det var ordfører Odd Jarle Svanem, som sammen med banksjef i Hemne Sparebank Tor Espnes, foretok prisoverrekkelsen på et arrangement i Kulør`n fredag ettermiddag. Prisen består av et pengebeløp på 15.000 kroner samt en plakett.

Gir pengebeløpet til Hemne Røde Kors

- Jeg ønsker å gi pengene til Hemne Røde Kors, der medlemmene gjør en stor og viktig innsats. Jeg synes de fortjener å få denne gaven, sa Ingrid Skogrand Snekvik, etter at seremonien var over.

Skogrand Camping drives i dag som en familiedrift av Ingrid og Einride Snekvik. De tilbyr overnatting i hytter og leiligheter, i tillegg til oppstillingsplass for vogner og tilfeldige turister. To forholdsvis nye sanitæranlegg tar vare på gjestenes behov for dusj, toaletter og vaskerom. Leiligheter og hytter utgjør 24 enheter, som har kapasitet til å huse omlag 100 gjester. Plassen ligger helt nede ved sjøen, og her finnes flytebrygge og rike fiskemuligheter ute på fjorden. Med kun 1,5 kilometer til sentrum er beliggenheten også svært så sentral.

Gradvis oppbygging

Det var Ingrid sin far Olaf Skogrand som smått om send startet med camping på jordene i Skograndsbugta. Ingrid og Einride tok over i 1996 og startet da en gradvis oppbygging av plassen til det som i dag er blitt et flott campinganlegg. I tillegg til vakker natur med gode muligheter for fritidsaktiviteter, framsnakker Skogrand Camping i reklamen alle de blide menneskene de vil møte på i Hemne. Det skulle friste noen og enhver til gjeste stedet.

Juryen bestod av Odd Jarle Svanem (ordfører), Tor Espnes (banksjef i Hemne Sparebank), Olav Hunnes (næringskonsulent), Erik Snekvik (styreleder i Hemne Næringsforum), John M. Myrhaug (avisa Sør-Trøndelag).