Klokkeklar minister

Halsa skal slås sammen med Snillfjord og Hemne, slår kommunalminister Jan Tore Sanner fast.
Nyheter

Det var tilbakemeldingen ordførerne og rådmennene i de tre kommunene fikk da de møtte kommunal-  og moderniseringsministeren fredag.

De hadde bedt om et avklaringsmøte med ministeren etter det de opplevde som usikkerhet rundt prosessen med sammenslåing av kommunene. Fylkesmannen i Møre og Romsdal har nemlig tilrådd en sammenslåing mellom Halsa og Aure, på tvers av planene om å slå sammen kommunen med Hemne og deler av Snillfjord.

Ifølge Liv Engvik i Hemne kommune var imidlertid Sanner krystallklar i sin tilbakemelding til kommunene.

- Sammenslåing av Halsa, deler av Snillfjord og Hemne kommer til å bli med i departementets innstilling i proposisjonen om fremtidig kommunestruktur. Han var også klar på at fylkesgrensene måtte tilpasses de framtidige kommunegrensene, sier Engvik.