Tatoverer til inntekt for kreftsyke barn

Andrea Hammer Morken er tatovør hos Mythos Tattoo i Trondheim. På lørdag går all inntekta deres til kreftsyke barn.  

Nyheter

Flere tatoveringsstudioer i Trondheim skal kommende lørdag jobbe og gi all inntekt til Barnekreftforeningen. Andrea Hammer Morken (22) fra Børsa er én av de som bidrar. Hun har siden august i fjor jobbet som tatovør ved Mythos Tattoo ved Bakke bru i Trondheim.

- Pengene går til et godt formål, fastslår hun.

Konseptet denne dagen er som følger: De små tatoveringene/motivene er bestemt på forhånd. Hver tatovering koster 500 kroner. Maks tatoveringer hver person er tre stykker.

- Det er ikke mulig å booke time. Det er først til mølla-prinsippet som gjelder, og deretter køsystem, forteller 22-åringen.

Så langt har over 700 personer meldt sin interesse (på facebook) for å ta en tatovering på Mythos Tattoo denne dagen. Studioet åpner på formiddagen. I fjor kom de første og stilte seg i kø klokka 04 på morgenen: De ville bidra med penger til kreftsyke barn.

Morken og to andre tatovører vil være i aksjon fra åpninga til langt utover kvelden.

- Vi holder på til vi ikke klarer mer. Vi regner med å bruke cirka en halvtime på hver kunde. Da skal vi rekke noen i løpet av dagen, og dermed få inn en del penger, sier hun.

Det er 18-årsgrense for å bli tatovert på lørdag, selv med foreldrenes samtykke.

Den internasjonale barnekreftdagen er 15. februar. Gullsløyfe er det internasjonale tegnet for barnekreft, som rosa sløyfe er det for brystkreft.