Gir hele lørdagens omsetning til kreftsyke barn

Zafer Hakkibilien, innehaver av Orkdal grill og pizza i det gamle HOB-bygget på Orkanger, gir hele dagsomsetningen sin på lørdag til Barnekreftforeningen.   Foto: Øyvind Brostrøm

All pant av tomflasker i denne tønna utenfor pizzalokalet går til Barnekreftforeninga.  Foto: Øyvind Brostrøm

Nyheter

Nok en gang gir Zafer Hakkibilien ved Orkdal grill og pizza all inntekt han får inn i dag til Barnekreftforeningen.

- For andre år på rad vil han hjelpe oss med å gjøre en forskjell for kreftsyke barn her i Trøndelag, sier Nina Pettersen styret i Barnekreftforeningen Trøndelag.

Les også: Samlet inn 36 000 kroner til kreftsyke barn

Den internasjonale barnekreftdagen er 15. februar. Gullsløyfe er det internasjonale tegnet for barnekreft, som rosa sløyfe er det for brystkreft. Hakkibilien har valgt å legge innsamlinga på lørdag 18. februar. Årsak: Da er omsetninga størst.

- Det er to grunner til at jeg gjør dette: Jeg vil hjelpe syke barn, og jeg vil øke oppmerksomheten for en så viktig sak, sier mannen, som opprinnelig er fra Tyrkia og som kom til Norge i 2004, etter 15 år i Tyskland.

- Jeg stortrives her på Orkanger og i Norge, legger 43-åringen til.

I fjor fikk han inn over 10 000 kroner. I år håper han på over det dobbelte.

- Jeg er fornøyd med 25 000 kroner eller mer, sier han.

Hakkibilien, som har kone og som for fire måneder siden fikk ei datter, oppfordrer andre bedrifter til å støtte Barnekreftforeningen. Selv gjør han det gjennom hele året.

Utenfor pizzalokalet står en tønne øremerket tomflasker. All pant herfra går til saken. Og han er i ferd med å trykke opp nye menykart, som skal sendes ut til innbyggere i Orkdal. På de står telefonnummeret til Barnekreftforeningen, slik at potensielle kunder kan gi bidrag selv.

- Zafer er en alle tiders frivillig mann, fastslår Pettersen.

- Vi må få opp øynene til folk. Dette er en viktig sak, sier Hakkibilien.