Fikk se et sjeldent syn 50 meter fra husveggen

Se unik video her.

Tre gauper var kun 50 meter fra husveggen på Viggja. Video: Toril Langmo Skjetne

Det er ikke alle som for se dette dyret i levende live. Det gjorde Toril Langmo Skjetne og hennes familie på Viggja på fredag. Alle foto: Toril Langmo Skjetne 

Nyheter

Toril Langmo Skjetne fra Viggja hadde fredag storfint besøk fra skogen.

- På morgenen så vi ei gaupe i 08-tida. Den sprang flere ganger mellom et par skogholt, cirka 50 meter oppom huset vårt i Slåkkån, før den forsvant, forteller hun.

Les også: Her lusker gaupa utenfor vinduet

På ettermiddagen i 17-tida kom det hele tre gauper tilbake til samme sted. Trolig var det ei mor med to unger.

- Mora gikk først, så kom én og én unge slentrende. Denne gangen hadde de det ikke så travelt, og det var et helt magisk syn, forteller hun.

Skjetne spekulerer i at gaupeungene var på opplæring. For før begge besøkene sto det ett rådyr oppe i skogholtet før gaupene dukket opp.

- Vi så ikke om rådyret ble tatt, men det var i hvert fall ingen blodspor å se etter det første besøket. Vi gikk nemlig opp og så etter spor en halv time før de tre siste dukket opp, forteller viggjabyggen, som fikk tatt flere bilder av gaupene.

Gaupa er veldig sky, men det hender den har forsynt seg med smådyr i boligfelt, som for eksempel katter.

- Vi har ikke hørt om noen husdyr som er savnet her omkring. Siden det er så mange rådyr i området, så foretrekker den nok viltkjøtt, sier hun og avslutter: - Endelig kom navnet på bergknausen oppom huset til sin rett: Gaupberget!