Brannen førte til at deler av Sponplaten ble lagt i ruiner. Foto: John Øystein Berg

Orkdals lensmann, Tor Kristian Haugan, roser både egne mannskaper og brannmannskapene etter lørdagens brann. Politiet i Orkdal fikk bistand fra kolleger i Trondheim og fra utrykningspolitiet.

- Vi har hatt ekstra bemanning, og vil ha det fram til mandag; til brannvesenet sier at det er så trygt at det ikke er noen fare for eksplosjoner.

- Det var snakk om utslipp farlige gasser. Vurderte dere å utvide evakueringsområdet?

- Ja, det ble vurdert hele tiden. Det hadde med vindretningen å gjøre. Vi var i kontakt med meteorologisk institutt, og det var heldigvis en veldig gunstig vindretning. Vi var redd at retningen ville endre seg. Da hadde vi måttet utvide evakueringa. Det slapp vi heldigvis, sier lensmannen.

- Kjempejobb

Han roser både brannvesenet og Orkdal kommune.

- Det var en fantastisk jobb som ble utført av brannvesenet med å stagge brannen, sier Haugan og understreker hvor krevende slokkingsarbeidet er når det er snakk om at farlige stoffer kan eksplodere.

- Det ble satt krisestab. Hvordan fungerte det?

- Jeg synes det gikkt veldig bra. Vi er godt trent på dette, og det var et godt samarbeid med kommunen. Orkdal kommune er veldig oppegående når det gjelder dette.

Nærgående skuelystne

- Hvordan oppleve dere publikums nysgjerrighet?

- Det vi fryktet mest, var at folk ikke tenkte over hvor farlig det var. Hadde gassflaskene eksplodert og gått sideveis, kunne de ha gått på hundremetersvis. I starten hadde politiet mer enn nok med å få folk unna. Det virker ikke som om folk forsto at dette var en veldig farlig situasjon.